Poltieberichten met o.a. inbraak basisschool Cunera
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

Poltieberichten met o.a. inbraak basisschool Cunera

  Politie

De politieberichten van maandag 17 april t/m zondag 23 april 2017

Castricum
Donderdag 20 april 2017 om 2:07 uur, melding van een inbraak bij basisschool "Cunera", gevestigd aan de Vondelstraat te Castricum. Aan de voorzijde van de school had men een uitzetraam van het kantoor open gewrikt en was men hierdoor naar binnen geklommen. Vervolgens is het alarm afgegaan. Mogelijk dat, door het afgaan van het alarm, alleen wat kasten en laden zijn doorzocht in het kantoor. Er werden verder geen goederen weggenomen.

De afgelopen paar dagen, sinds de examenstunts van de middelbare scholen, zijn enkele minderjarigen (15-, 16-jarigen) betrapt op het drinken van alcoholhoudende drank. In alle gevallen werden de ouders gewaarschuwd en konden zij hun kroost aan het bureau ophalen.

Zondag 13.45 uur vond er op de Beverwijkerstraatweg en aanrijding plaats.
Betrof een aanrijding kop staart met vier voertuigen. Allen reden op de Beverwijkerstraatweg komende uit de richting van Castricum. Ter hoogte van camping Geverduin remde een onbekend gebleven voertuig hard en sloeg af naar het tankstation. De vier voertuigen daarachter botsten op elkaar. Voertuig 1: had alleen lichte kras achterzijde, was al weg toen de politie ter plaatse kwam. Voertuig 2: had schade aan de motorkap en lichte schade achter. Was tijdig gestopt maar werd van achteren aangereden door voertuig 3 en tikte door de klap 1 aan. Voertuig 3: had schade aan voorzijde (lekte koelvloeistof )en flinke schade achterzijde Was tijdig gestopt maar werd vanachter aangereden door voertuig 4 en tikte door de klap voertuig 2 aan. 3 verklaarde dat ze daarna nog een klap voelde aan achterzijde. Voertuig 4: kon niet tijdig stoppen en raakte 3 aan achterzijde. Gezien schade met een redelijke snelheid. Schade aan voorzijde, voertuig kon aan voorkant niet meer rollen. Voertuig 3 en 4 zijn door sleepwagen afgevoerd.

Akersloot
Maandagochtend tussen 08.35 een 11.20 uur, snelheidscontrole langs de Geesterweg. Toegestane snelheid :50 km/h, Hoogst gemeten snelheid : 84 km/h. Van de 388 passanten reden er 65 te snel.

Donderdag 11.50 uur poging diefstal wasgoed vanaf de waslijn aan de Breedelaan,
door een oudere man. Meldster vertelde dat zij een oudere man in haar achtertuin zag lopen. Ze liep er naar toe en zag dat de man bh's pakte en weg wilde rennen. Meldster is erachteraan gerend en hierdoor liet de man de bh's vallen en ging hij er vandoor. Volgens een getuige liep de man weg in de richting van Uitgeest. Signalement man: Donkere oudere trainingsbroek, Blauwe sportjack, Lang en dun postuur, Grijs haar, leeftijd rond de 60

Limmen
Zondagochtend rond 03.47 uur kwam er een melding binnen van een grote vechtpartij nabij de Firezone in Limmen. Ter plaatse bleek dat er ruzie was geweest maar dat men het uiteindelijk onderling had uitgepraat. Ruzie zou zijn ontstaan omdat iemand van een ander een petje had afgepakt.

Bron: Politie Castircum
Foto: Monique de Vries

Meer berichten