Afbeelding

Politieberichten week 14 met o.a. opnieuw inbraak in Strandvondstenmuseum

Politie Castricum

Politieberichten  van maandag 3 april t/m zondag 9 april 2017

Castricum
Tussen woensdag 5 april 21:00u en donderdag 6 april 7.30u heeft er een inbraak plaatsgevonden in het strandvondsten museum gelegen aan de Geversweg. Aan de achterzijde van het pand is het raam van de deur ingeslagen. Hierdoor is er toegang verkregen tot het pand. In het pand is er nauwelijks iets verdwenen. Wel is er door de verdachte een broodje gegeten uit de koelkast. Ook heeft hij een stukje appeltaart uit de koelkast gepakt. Voor zover nu bekend is er alleen een boormachine en een decoupeerzaag weg.
In die zelfde nacht is omstreeks 00.14u er ingebroken bij Vitesse 22, gelegen aan de Puikman te Castricum. De dader heeft eerst de buitenverlichting onklaar gemaakt en vervolgens heeft zich toegang verschaft tot het pand door 2 ramen met veiligheidsglas stuk te slaan. Meer dan vermoedelijk heeft de dader gedacht om geld uit de kassa van de kantine weg te nemen. Echter die kassa wordt elke dag geleegd.

Zondagnacht om 03.00 uur melding van een vechtpartij op de rotonde van de Soomerwegh met de C.F. Smeetslaan te Castricum. Ter plaatse trof men een grote groep jeugd op straat aan. Twee jongens lagen op de grond. 1 was gevallen en de ander probeerde hem overeind te krijgen. Even verderop fietste 2 jongens weg. Deze jongens verklaarden dat zij ruzie hadden gehad met de jongens op de rotonde maar dat er eigenlijk niets was gebeurd. De jongens op de rotonde hadden hetzelfde verhaal. Beide groepen bleken onder invloed te zijn van alcohol

Akersloot
Woensdag tussen 5 april tussen 10.47u en 12.20u is er ingebroken in een vrijstaande woning gelegen aan de Hoogegeest. Binnenkomst d.m.v. het open wrikken en inklimmen van een draairaam van de bijkeuken aan de rechterzijde van de woning. Binnen in de gehele woning kasten en laden doorzocht en gordijnen gesloten. Men was vertrokken via de schuifpui aan de achterzijde van de woning. Op dit moment nog niet bekend wat er is weggenomen.

Woensdag 5 april omstreeks 14.53 vond er op de Dorpsstraat een aanrijding plaats tussen een voetganger en een motorvoertuig. Voetganger stapte zomaar de weg op en de bestuurder van een motorvoertuig kon hem niet meer ontwijken. Dit werd eveneens door een getuige bevestigd. De voetganger is overgebracht naar het ziekenhuis

Limmen
In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 april heeft er een poging inbraak plaats gevonden op de Rijksweg te Limmen. De bewoner werd in de nacht wakker van wat lawaai rondom zijn woning. Dit gebeurd wel vaker in de nacht omdat uitgaande jongeren vaak t.h.v zijn woning nog even wat na praten of plassen. De bewoner heeft vervolgens nog naar buiten gekeken maar zag geen bijzonderheden. Overdag zag de bewoner echter dat er moeten in het kozijn en de deur van de bijkeuken zaten.

Omstreeks 14.48 uur vond er een verkeersongeval materieel plaats op de kruising Rijksweg met de Uitgeesterweg. Een bestuurder van een personenauto gaf geen gevolg aan de haaientanden die op de weg staan. Hierdoor reed hij met zijn rechterflank in de linkerflank van een personenauto welke op de Rijksweg reed. Beide personenauto's waren flink beschadigd en zijn afgesleept.

Bron: Politie Castricum
Foto: Monique de Vries

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 13 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57