Burgemeester Karen Heerschop (l) en Nienke Hopman van de Biesterbos Groep zetten hun handtekening onder de overeenkomst.
Burgemeester Karen Heerschop (l) en Nienke Hopman van de Biesterbos Groep zetten hun handtekening onder de overeenkomst. Foto: Hans Brouwers

Rabobankgebouw wordt opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Nieuws

CASTRICUM - Burgemeester Karen Heerschop en Nienke Hopman van Biesterbos Groep hebben de overeenkomst getekend voor de tijdelijke verhuur van het voormalige Rabobankgebouw aan de Dorpsstraat 62 in Castricum. Het gebouw biedt ruimte voor de huisvesting van ongeveer 35 Oekraïense vluchtelingen; mannen, vrouwen en kinderen.

Burgemeester Karen Heerschop: “Beide partijen vinden het belangrijk dat er op korte termijn extra opvangplekken worden gecreëerd in de gemeente Castricum. Ik vind het erg fijn dat het gelukt is om het Rabobankgebouw hiervoor in te zetten.”

Opvangplekken voor Oekraïners 
De gemeente Castricum heeft de opdracht om minimaal 153 opvangplekken te realiseren voor het opvangen van Oekraïense ontheemden. Op dit moment voldoet de gemeente niet aan deze inspanningsverplichting van het Rijk. Met de inzet van het Rabobankgebouw creëert de gemeente 35 extra opvangplekken voor Oekraïense ontheemden. De gemeente gaat de locatie huren voor een periode van één jaar, met optie tot verlenging. De kosten voor de opvang van Oekraïense ontheemden worden volledig vergoed door het Rijk.

Supermarkt 
De huidige eigenaar van het Rabobankgebouw, Symbion Vastgoed (een samenwerking tussen Cambium Holding, onderdeel van Biesterbos Groep en Furria Holding) is ook eigenaar van de naastgelegen winkels aan het Bakkerspleintje. Het gebouw is in juni 2023 aangekocht met de intentie hier een supermarkt te vestigen en zo te investeren in de levendigheid en economische kracht van het dorpscentrum. De positieve bijdrage van een tweede supermarkt in de dorpskern wordt onderschreven in het Detailhandelsbeleid van de gemeente. Nienke Hopman meldt dat het ruimtelijk deel van de aanvraag omgevingsvergunning inmiddels is ingediend. “Aangezien de benodigde uitwerking en afstemming enige tijd in beslag gaat nemen, biedt het de mogelijkheid om de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen te faciliteren. De gemeente laat het gebouw gereedmaken voor bewoning en is aanspreekpunt voor het tijdelijke gebruik van het pand.”

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34