Afbeelding
Foto: Nationale Duurzame Huizen Route

Binnenlopen en rondkijken bij andere mensen thuis

Nieuws Regio

Honderden huiseigenaren openen hun deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 28 oktober & 4 november

REGIO - Hoeveel bespaar je nou echt door isolatie? Kan een warmtepomp rendabel zijn in jouw woning en aan wat voor kostenplaatje moet je dan denken? Honderden bewoners openen hun deuren op zaterdag 28 oktober & 4 november en vertellen over hun duurzame huis. Deelnemer Geert is zelf ook op bezoek geweest en heeft hier veel profijt van gehad. “Nu is het mijn beurt om mijn tips en ervaringen met anderen te delen!” Bekijk alle deelnemers op www.duurzamehuizenroute.nl en schrijf je in voor een bezoek.

Geert Verhoeven is één van de huiseigenaren die zijn huis openstelt tijdens de open dagen. Een aantal jaar geleden is hij zelf ook bij een aantal huizen op bezoek geweest. Zo kreeg hij een goed beeld bij wat er allemaal komt kijken bij verduurzamen. “Ik heb hier veel profijt van gehad. Gewoon rondlopen en kijken, dat werkt voor mij een stuk beter dan verhalen lezen op papier. Daarom vind ik het mooi om dit ook voor een ander terug te kunnen doen via de Duurzame Huizen Route. Van harte welkom om een kijkje te nemen in mijn woning!”

De deelnemende huiseigenaren vertellen tijdens een rondleiding uitgebreid over de verduurzaming van hun huis en wat zij achteraf misschien anders zouden doen. Bezoekers kunnen deze tips goed gebruiken bij het maken van keuzes en plannen voor hun eigen huis. 

Woning bezoeken
Huiseigenaren in heel Nederland doen dit jaar mee met de Nationale Duurzame Huizen Route. Alle deelnemende woningen, variërend van rijwoningen tot woonboerderijen, zijn te bekijken op www.duurzamehuizenroute.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich kosteloos inschrijven voor een bezoek.

Over de Nationale Duurzame Huizen Route 
Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route staan meer dan 2.100 duurzame woningen, waarover de bewoners het hele jaar door vragen beantwoorden. Tijdens de jaarlijkse open dagen kunnen mensen bij een deel van deze huizen binnenkijken. Dit initiatief wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gemeenten en provincies.

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 5 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34