Afbeelding
Foto: gemeente Castricum op Facebook

Opvang en hulp gezocht voor vluchtelingen Oekraïne

Human Interest Castricum

CASTRICUM - De oorlog in Oekraïne is een grote ramp. Een grote stroom vluchtelingen is op de vlucht voor de oorlog in hun land. Gemeente Castricum is samen met gemeenten Heiloo, Bergen en Uitgeest op zoek naar opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne. Er is opvang nodig voor ongeveer 300 vluchtelingen. Ook jij kunt helpen!

Particulieren kunnen ook een opvangplek beschikbaar stellen, bijvoorbeeld als je een zomerhuisje hebt of een tuinhuis, het kan alles zijn. Via Mapahelp of Takecarebnb kan een kamer of woning beschikbaar gesteld worden. Ook bedrijven kunnen opvanglocaties beschikbaar stellen.

Via info@debuch.nl kun je laten weten als je mensen gaat opvangen. Zo kan de gemeente overzicht houden op hoeveel plekken er beschikbaar zijn.

Via giro 555 zou je ook geld kunnen doneren. Omdat mensen onderweg zijn, is hier flink behoefte aan. Zo kan er gezorgd worden voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater.

Oekraïne-manifestatie in gemeentehuis Castricum
Zaterdag 12 maart houdt gemeente Castricum om 11.00 uur een manifestatie in het gemeentehuis. Het doel van de manifestatie is medeleven betuigen met de vluchtelingen uit Oekraïne en meteen kijken hoe de Oekraïners die in Castricum komen, geholpen kunnen worden.

De gemeente roept iedere organisatie en particulier die hart heeft voor Oekraïne en de Oekraïners op om zaterdag solidair te zijn en zich aan te sluiten. Hoe meer organisaties en mensen er meedoen, hoe meer we voor de Oekraïners kunnen betekenen. We tonen verbondenheid en geven praktische hulp en ondersteuning

Meer informatie: bel Eric Baars 06 - 423 37 228.