Logo uitkijkpost.nl
Foto: Kees Scharringa
Regio

Jaarlijkse inzamelactie DE waardepunten voor de Voedselbank

  Human Interest

REGIO - Voor het achtste jaar op rij helpt de Lionsclub Alkmaar Phoenix de Voedselbank Alkmaar met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten (‘koffiepuntjes’). De ingezamelde waardepunten worden begin volgend jaar door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. In de regio Alkmaar leverde de actie vorig jaar bijna 3.500 pakken koffie op, waarvan ongeveer 30% in het verspreidingsgebied van de Uitkijkpost. De rest in Alkmaar, Akersloot, Egmond aan Zee, Bergen, Schoorl en Heerhugowaard.

De actie is onderdeel van een landelijke actie waarbij 130 Lionsclubs, alle Voedselbanken en ongeveer 10.000 vrijwilligers betrokken zijn. Inzamelboxen zijn te vinden in Heiloo (Uw Slager ’t Loo, Bruna ’t Loo, Vomar, Albert Heijn Het Hoekstuk, Albert Heijn Rosendaal , het Trefpunt en de Bibliotheek), Limmen (drogisterij de Aker en DekaMarkt), Akersloot (Albert Heijn), Egmond-Binnen (DekaMarkt) en Egmond aan den Hoef (Uw Slager). Ook in Alkmaar, Bergen, Schoorl en Heerhugowaard zijn inzamelboxen te vinden.

Mede door de economische malaise door het Corona virus moeten steeds meer gezinnen een beroep doen op de Voedselbank. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt deze mensen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe een pak koffie bij. Een pak koffie is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Contactpersonen voor deze actie: Kees Scharringa - Lions (06 24257451) en Jules Emmaneel - Voedselbank Alkmaar (06 51136158)


Meer berichten