Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Limmen

Stichting WOL helpt 100 ontheemde leerlingen in Burkina Faso

  Human Interest

LIMMEN - In het West-Afrikaanse land Burkina Faso voltrekt zich een humanitaire ramp. Terroristen hebben grote delen van het land bezet en de bevolking op de vlucht gejaagd. Ook in Yatenga, de provincie waar de Limmer Stichting WOL al meer dan 25 jaar actief is met ontwikkelingsprojecten. 

De terroristen rijden een dorp in en bevelen om de scholen en overheidsgebouwen te sluiten. Als er weerstand geboden wordt, vermoorden ze een paar mensen en steken huizen, winkels en voorraadschuren in brand. In vijf jaar tijd is Burkina Faso van een van de veiligste landen in Afrika geworden tot een van de gevaarlijkste landen. Bijna twee miljoen mensen hebben hun dorp verlaten en een veilig heenkomen gezocht in de steden. Ze hebben bijna niets mee kunnen nemen. Eten is er nauwelijks, want tot overmaat van ramp is er ook nog te weinig regen gevallen en is de oogst mislukt. Een grote voedselcrisis staat voor de deur.

Alle ontwikkelingsprojecten van Stichting WOL in de dorpen liggen stil. Alleen op het onderwijscomplex in de provinciehoofdstad Ouahigouya gaat het goed. Het onderwijscomplex heeft veel leerlingen uit ontheemde gezinnen opgenomen. Onderwijs helpt de kinderen om hun trauma te verwerken en biedt houvast aan hun bestaan als vluchteling. Stichting WOL heeft 100 leerlingen extra kunnen helpen. De leerlingen hebben een schooltas gekregen, kleding, een deken voor de komende koude nachten en een zak met 25 kilo rijst voor hun familie. Ook is hun schoolgeld betaald. Maar er is nog veel meer hulp nodig. Helpt u helpen? Kijk op de website www.stichtingwol.com. Uw donatie is van harte welkom op NL18 RABO 0336 4265 77. 

Meer informatie: Yvonne Zomerdijk tel. 072 5052680 / info@stichtingwol.com .

Meer berichten