Van links naar rechts: Yolanda Klingeler, Cees van den Berg, Sonja Zwaag en Manon Zeeman.
Van links naar rechts: Yolanda Klingeler, Cees van den Berg, Sonja Zwaag en Manon Zeeman. Foto: aangeleverd

Thuisbij fietst voor Alzheimer Nederland

Human Interest Limmen

LIMMEN - De Thuisbij dagbestedingen zijn kleinschalig en bieden een huiselijke setting voor mensen die aan het ziektebeeld dementie lijden. Iedere dag ziet Thuisbij de strijd en voelen de medewerkers de onmacht die dementie met zich meebrengt. Daarom zijn ze dankbaar dat ze mensen met dementie in een ongedwongen sfeer het gevoel kunnen geven dat ze welkom zijn. Het huiselijke leven zet zich voort en je mag zijn wie je bent en waar je bent. 

Samen met de enthousiaste vrijwilligers kan Thuisbij net dat beetje meer persoonlijke aandacht en tijd geven. En hoe groot de betrokkenheid van de vrijwilligers is blijkt wel uit het initiatief van hen om een fietstocht te organiseren met als doel geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Dit spontane idee werd geboren in de zomer, daarna geheel uitgewerkt en vol enthousiasme gepresenteerd. Data prikken, route uitzetten, Alzheimersite aanmelden, streefbedrag vaststellen en ga zo maar door. Het vastgesteld streefbedrag van € 1.000,- leek best veel geld en zeker in deze tijd. Maar door inzet van alle betrokkenen is het bedrag tot op de dag van vandaag naar € 3.250,- gegroeid.

Vrijdag 24 september gingen de deelnemers van start met de zon in het gezicht en de wind in de rug. Maar net zoals in het echte leven kregen ze ook frisse tegenwind. Bij de Thuisbij locaties die werden aangedaan: Limmen, Uitgeest en Zuidschermer (in ontwikkeling), werden de fietsers verwelkomd met iets lekkers voor de inwendige mens. Elke Thuisbij locatie, ook de vestiging in Schagen, heeft zijn eigen uitstraling. En toch is er een gemene deler. Het gevoel van thuiskomen wordt nagestreefd. Het gevoel dat je iedereen zou gunnen als ondersteuning bij dementie nodig is.

Stel dat dementie te genezen is. Dan betekent dat behoud van zelfregie, ofwel zelf kunnen beslissen over je eigen leven. Hoe waardevol is dat? Daarom is Thuisbij dankbaar met deze gift te kunnen bijdragen aan onderzoek naar genezing van Alzheimer en dat dit mogelijk is gemaakt door alle sponsoren, in de vorm van vrijwilligers, familie van en vrienden.

De organisatie bedankt de initiatiefnemers van deze fietstocht, ofwel de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet, in het bijzonder Cees van den Berg, Sonja Zwaag, Yolanda Klingeler en Manon Zeeman.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 5 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57