Logo uitkijkpost.nl
<p>Van links naar rechts: Yolanda Klingeler, Cees van den Berg, Sonja Zwaag en Manon Zeeman. </p>

Van links naar rechts: Yolanda Klingeler, Cees van den Berg, Sonja Zwaag en Manon Zeeman.

(Foto: aangeleverd)
Limmen

Thuisbij fietst voor Alzheimer Nederland

  Human Interest

LIMMEN - De Thuisbij dagbestedingen zijn kleinschalig en bieden een huiselijke setting voor mensen die aan het ziektebeeld dementie lijden. Iedere dag ziet Thuisbij de strijd en voelen de medewerkers de onmacht die dementie met zich meebrengt. Daarom zijn ze dankbaar dat ze mensen met dementie in een ongedwongen sfeer het gevoel kunnen geven dat ze welkom zijn. Het huiselijke leven zet zich voort en je mag zijn wie je bent en waar je bent. 

Samen met de enthousiaste vrijwilligers kan Thuisbij net dat beetje meer persoonlijke aandacht en tijd geven. En hoe groot de betrokkenheid van de vrijwilligers is blijkt wel uit het initiatief van hen om een fietstocht te organiseren met als doel geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Dit spontane idee werd geboren in de zomer, daarna geheel uitgewerkt en vol enthousiasme gepresenteerd. Data prikken, route uitzetten, Alzheimersite aanmelden, streefbedrag vaststellen en ga zo maar door. Het vastgesteld streefbedrag van € 1.000,- leek best veel geld en zeker in deze tijd. Maar door inzet van alle betrokkenen is het bedrag tot op de dag van vandaag naar € 3.250,- gegroeid.

Vrijdag 24 september gingen de deelnemers van start met de zon in het gezicht en de wind in de rug. Maar net zoals in het echte leven kregen ze ook frisse tegenwind. Bij de Thuisbij locaties die werden aangedaan: Limmen, Uitgeest en Zuidschermer (in ontwikkeling), werden de fietsers verwelkomd met iets lekkers voor de inwendige mens. Elke Thuisbij locatie, ook de vestiging in Schagen, heeft zijn eigen uitstraling. En toch is er een gemene deler. Het gevoel van thuiskomen wordt nagestreefd. Het gevoel dat je iedereen zou gunnen als ondersteuning bij dementie nodig is.

Stel dat dementie te genezen is. Dan betekent dat behoud van zelfregie, ofwel zelf kunnen beslissen over je eigen leven. Hoe waardevol is dat? Daarom is Thuisbij dankbaar met deze gift te kunnen bijdragen aan onderzoek naar genezing van Alzheimer en dat dit mogelijk is gemaakt door alle sponsoren, in de vorm van vrijwilligers, familie van en vrienden.

De organisatie bedankt de initiatiefnemers van deze fietstocht, ofwel de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet, in het bijzonder Cees van den Berg, Sonja Zwaag, Yolanda Klingeler en Manon Zeeman.

Meer berichten