Maatje Dick Heijns
Maatje Dick Heijns Foto: Marga van Douwe

Verrassing voor maatjes van Samen2-project

Human Interest Castricum

CASTRICUM - Samen2 is een maatjesproject en richt zich op het beperken van sociale eenzaamheid. De huisbezoeken zijn bestemd voor mensen die op zoek zijn naar een maatje. Deze mensen worden bij Welzijn Castricum aangemeld door o.a. het Sociaal team, buren, huisartsen, kinderen en wijkverpleegkundigen. Ook zijn er deelnemers die zelf het initiatief nemen om van Samen2 gebruik te maken. In de loop der jaren zijn er al verschillende matches gemaakt. Matches waarbij samen spelletjes worden gespeeld, wordt gewandeld, creatieve projectjes die ontstaan of een leuk gesprek wordt gevoerd onder het genot van een kop koffie of thee.

Verrassing!
Nu in tijden van corona neemt de diversiteit van de verschillende activiteiten af. Dat is soms zuur. Maar aan de andere kant ontstond er meer behoeften bij mensen aan een bel- of een wandelmaatje. Bij een oproep hiervoor meldden vrijwilligers zich massaal aan.

Toen Stichting Welzijn de vraag kreeg wie zij een hart onder de riem wilden steken, kozen ze voor alle maatjes verbonden aan het Samen2 project. Samen met medewerkers van Hof van Kijk Uit heeft Welzijn ruim 125 pakketjes rondgebracht in de gemeente Castricum. De maatjes reageerden blij en verrast! “Jullie zijn goud” “Wat ontzettend leuk en attent” “Heel erg bedankt! Ontzettend leuk en onverwachts”, zijn enkele reacties die voorbij kwamen.

Stichting Welzijn dankt naast alle maatjes van Welzijn, ook Weel en Nh1816 Verzekeringen voor hun gulle en attente geste, en natuurlijk alle hardwerkende medewerkers van Hof van Kijk Uit die het mooie pakket hebben samengesteld.