Afbeelding
Foto: Pixabay

Cursus Zorg de Baas draait om mantelzorger

Human Interest Regio

REGIO - In de cursus Zorg de Baas draait het om de mantelzorger. In alle hectiek van het dagelijks leven, de zorg, het werk, vergeten zij soms naar zichzelf te kijken. Of voor zichzelf te zorgen.

Zorg de Baas is een succesvolle cursus, waarin mantelzorgers leren hoe zij zélf (weer) controle krijgen over hun zorgsituatie. Het Mantelzorgcentrum start maandag 15 maart met een nieuwe, digitale, serie van vier gratis bijeenkomsten. Mantelzorgers melden zich aan via info@mantelzorgcentrum.nl

Zorg de Baas bestaat uit vier delen. Tijdens de cursus leren mantelzorgers hun eigen kracht te gebruiken. Mantelzorgers versterken hun rol en positie, leren voor zichzelf op te komen. Daardoor houden zij het zorgen voor hun naaste langer vol. Thema’s die tijdens de cursus naar voren komen zijn: de positie van de mantelzorger, eigen kwaliteiten, grenzen aangeven, draagkracht en draaglast. 

Aanmelden
De eerste bijeenkomst is op maandag 15 maart van 14.00 tot 15.30 uur. De volgende bijeenkomsten zijn op 22 en 29 maart en 12 april. De cursus is te volgen via Teams. De bijeenkomsten zijn gratis voor mantelzorgers dankzij subsidie vanuit de gemeenten. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl Na aanmelding ontvangen deelnemers een link naar de online bijeenkomst. 

Meer informatie
Voor meer informatie over deze of onze andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, 0224-74 50 59 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl Op www.mantelzorgcentrum.nl/activiteiten staat een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.