Afbeelding
Foto: Pixabay

Hoe jongeren kunnen helpen tijdens de coronacrisis

Human Interest Castricum

CASTRICUM - Boodschappen doen voor een ander, de hond uitlaten of gewoon een praatje maken. Juist nu kan een klein gebaar of hulpactie een groot verschil uitmaken in het leven van een ander. Vooral als het gaat om oudere, eenzame en kwetsbare mensen. Jongeren die een ander willen helpen kunnen zich melden bij het jongerenwerk in hun gemeente. 

Zij kunnen zich, in samenwerking met het jongerenwerk ook aanmelden als #OranjeHelper (vanuit de landelijke campagne 'OranjeHelpers'). Deze campagne richt zich op jongeren en is bedoeld om hen aan te sporen om in deze coronatijd hulp te bieden aan mensen die dit nodig hebben. Het jongerenwerk communiceert daarover aan de jongeren zelf. 

Jongeren met initiatieven worden door het jongerenwerk zelf begeleid of worden begeleid door de Welzijnsstichtingen en/of het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) in hun gemeente. De welzijnsinstellingen en de VIP's coördineren lokaal de vrijwillige inzet. Meer informatie over de campagne vindt u op de website van Oranje Helpers. 

Er zijn natuurlijk al meer mooie initiatieven voor 'hoe we elkaar kunnen helpen' ontstaan. Meer informatie over 'hoe we elkaar kunnen helpen'.

Bron: gemeente Castricum.