Afbeelding
Foto: Pixabay

Coronavirus treft voedselbank in het hart

Human Interest Regio

REGIO - Een snel groeiende groep kwetsbare huishoudens dreigt dubbel slachtoffer te worden van de coronacrisis. Naast het virus zelf dreigt honger en een vermindering van weerstand vanwege tekort aan vers voedsel. Reden voor Voedselbank IJmond om tijdelijk cadeaubonnen uit te delen. Om dat te bekostigen wordt nu geld ingezameld in plaats van voedsel.

De Voedselbank heeft op 20 maart noodgedwongen de deuren van de Loods moeten sluiten, maar zit niet bij de pakken neer. Er is overlegd met Voedselbank Nederland, supermarkten, leveranciers en gemeenten en zo is er een tijdelijke oplossing gekomen. Totdat de distributie van voedselpakketten weer mogelijk is worden cadeaubonnen uitgedeeld, waarmee deelnemers zelf hun boodschappen kunnen doen bij de supermarkt. 

De Voedselbank betaalt de voedselbonnen hoofdzakelijk uit de eigen bestemmingsreserve. De bonnen kunnen de komende 3 à 4 weken worden uitgedeeld, en met steun van overheid en gemeenten wellicht iets langer. De spaarpot raakt echter snel leeg en de crisis is nog niet voorbij. Daarom wordt dringend de hulp gevraagd van de samenleving

Help de Voedselbank met een donatie

Doneren kan via de website www.voedselbankijmond.nl, maar ook via de eigen bank. Voor € 25 kan een gemiddeld gezin 3 dagen per week gezond eten.

Bron: gemeente Castricum