Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jac. P. Thijsse College helpt school in Gambia bij gevolgen Corona

Human Interest Castricum

CASTRICUM - In de afgelopen vijf jaar hebben inmiddels honderden leerlingen van het Jac. P. Thijsse College meegebouwd aan een school in Gambia. Nu staat er een goed en bruikbaar gebouw waar vele leerlingen uit Jalanbang en wijde omgeving basis- en voortgezet onderwijs kunnen volgen. Onderwijs is voor de kinderen in Gambia dé uitweg uit armoede. 

Vorige week echter, bereikte een noodkreet van Mucki, de initiatiefnemer van de school, het JPT. In de mail beschrijft hij de grote problemen die Gambia treffen vanwege het coronavirus.
De grenzen met Senegal zijn gesloten, het vliegveld is gesloten, vrijwel alle winkels zijn gesloten. De prijzen stijgen dramatisch en de impact daarvan is voor het gebied waar de school staat enorm. De school, Mansa Colley in Jalanbang, biedt juist onderwijs aan kinderen van de armste gezinnen en nu worden deze gezinnen bedreigd met acute hongersnood.

De school wil deze gezinnen graag helpen: een zak rijst kost een kleine 30 euro en daarvan kan een familie van 20 mensen een maand eten. Ook plaatst de school zoveel mogelijk watercontainers met zeep om de hygiëne te vergroten, kosten: 6 euro. Het lijkt niet veel, maar de school in Gambia is geheel afhankelijk van hulp om dit te kunnen realiseren.

Het Jac. P. Thijsse College heeft besloten om Mucki een handje te helpen bij zijn streven om de bevolking in zijn gebied niet te laten verhongeren. Het JPT zal een groot aantal zakken rijst sponsoren en ook personeel is uitgenodigd een bijdrage te leveren. Tenslotte is de school van Mucki toch een beetje een partnerschool van het JPT en de band is heel warm. Ook leerlingen die in Gambia zijn geweest krijgen deze informatie en worden de mogelijkheid gegeven iets bij te dragen: alle kleine beetjes helpen! Mocht je meer willen weten, neem gerust contact op met school@jpthijsse.nl. 

Afbeelding