Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Kerken in Limmen zetten zich in voor voedselpakketten voor gezinnen

Human Interest Limmen

LIMMEN - De Diaconie van de Protestantse kerk in Limmen en de werkgroep Caritas van de Corneliusparochie gaan zich inzetten om voor een aantal gezinnen in Limmen met Pasen een voedselpakkettenactie te organiseren. Zij sluiten daarmee aan bij een regionaal initiatief van de Alkmaarse Raad van Kerken.

De Diaconie deed daar al op kleine schaal aan mee en nu sluit de katholieke parochie zich daarbij aan. Het is toch mooi om de gezinnen uit ons dorp, die het goed kunnen gebruiken met Pasen te verrassen en zo om te zien naar de ander?

In de weken voorafgaand aan Pasen zal een beroep worden gedaan op ons allen om levensmiddelen en attenties voor kinderen en volwassenen in te leveren. Het gaat daarbij om houdbare levensmiddelen. Geschikt zijn bijvoorbeeld kaas (in plastic geseald) vlees in blik, allerlei soorten pasta´s en pastasauzen, rijst, koffie, koffiemelk, thee, suiker, broodbeleg, knabbeltjes, kruiden in potjes, muesli, enzovoort. Alcoholische dranken zijn niet geschikt. Ook allerlei toiletartikelen (bijvoorbeeld tandenborstels, tandpasta, scheerspullen, zeep, deodorant), handdoeken en washandjes, theedoeken, kleur- en knutselboeken, stickerboeken (geen speelgoed) zijn van harte welkom.

In eerste instantie was het de bedoeling om de artikelen in te leveren op zondag 22 en 29 maart ’s ochtends voor de kerkdienst. Aangezien de kerkdiensten door de maatregelen rond het Coronavirus niet zullen doorgaan, verzoekt de organisatie je om de artikelen neer te zetten in de Mariakapel van de Corneliuskerk. De kapel is dagelijks geopend. De Diaconie en werkgroep Caritas van beide kerken zullen met de verzamelde goederen op 1 april de pakketten gaan samenstellen en daarna verspreiden. Hulp bij het samenstellen wordt op prijs gesteld.

De actie valt samen met de samenwerking die is ontstaan met kringloopwinkel Keer op Keer. Bij alle voedselpakketten zal ook een waardebon van 20 euro worden toegevoegd die te besteden is bij de kringloopwinkel.

Alvast hartelijk dank, namens de Diaconie van de protestantse kerk Limmen, Margreet Denekamp tel: 072-5052871 en Werkgroep Caritas Corneliusparochie, Matthé Mooij tel: 072-5053054