Een bestuurslid van de Lionsclub Alkmaar Phoenix brengt een taart bij Drogisterij Aker in Limmen, als dank voor hun resultaat.
Een bestuurslid van de Lionsclub Alkmaar Phoenix brengt een taart bij Drogisterij Aker in Limmen, als dank voor hun resultaat. Foto: Kees Scharringa

Ruim 2.750 pakken koffie voor de Voedselbank

Human Interest Regio

REGIO - Afgelopen december zamelde de Lionsclub Alkmaar Phoenix voor de zesde maal waardepunten van Douwe Egberts in. En opnieuw met een fantastisch resultaat.

Dertig inzamelpunten in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Limmen, Akersloot en de Egmonden leverde bijna 1,4 miljoen waardepunten op. Dit aantal is goed voor ruim 2.750 pakken Aroma Rood koffie (250 gram) voor de Voedselbank Alkmaar. Lionsclub wil dan ook alle medewerkende organisaties en bedrijven en vooral ook alle mensen die waardepunten hebben ingebracht , hartelijk danken.

Het beste inzamelpunt was Drogisterij Aker in Limmen. Maar liefst 261.000 waardepunten (goed voor ruim 520 pakken koffie) wisten zij dit jaar in te zamelen. In zes jaar tijd heeft de genoemde Lionsclub ruim 7,5 miljoen waardepunten ingezameld, goed voor meer dan 14.000 pakken koffie voor de Voedselbank. Het Noordwest Ziekenhuis is in die zes jaar het meest 'productieve' inzamelpunt geweest (bijna 700.000 waardepunten).

Vrijwel zeker wordt de Douwe Egberts waardepuntenactie aan het eind van het jaar herhaald, dus gooi uw waardepunten niet weg. Geef ze aan de Voedselbank. Lionsclub Alkmaar Phoenix houdt zich jaarrond ook bezig met het inzamelen van oud en vreemd geld voor de Stichting Fight for Sight. Deze stichting verzorgt oogoperaties in derdewereldlanden. Veel mensen hebben nog ergens oude of vreemde munten en bankbiljetten in een la liggen. U kunt ze kwijt in de inzamelzuil in het Noordwest Ziekenhuis en die bij Albert Heijn in 't Loo in Heiloo. Vorig jaar brachten deze twee inzamelzuilen bijna € 7.000 op.