Logo uitkijkpost.nl
Shelley Schoemaker met haar hond Mack.
Shelley Schoemaker met haar hond Mack. (Foto: Aangeleverd)
Castricum

(Hard)lopen met je trouwe viervoeter voor het KWF

  Human Interest

Op zondag 11 augustus ging de inschrijving van start voor de KWF Natte Neuzen Trail in Castricum, die plaatsvindt op zaterdag 30 november van 08.30 tot 16.00 uur. "De inschrijvingen gaan hard," zo meldt organisator Shelley Schoemaker uit Uitgeest op haar Facebookpagina. De Natte Neuzen Canitrail is een sponsorloop ten behoeve van het KWF; het inschrijfgeld gaat na aftrek van de kosten geheel naar het goede doel.

De trails met de trouwe viervoeters en hun baasjes zijn vooral bedoeld om samen met je huisdier te genieten van de natuur. Dat betekent dat er geen tijdregistratie is en dat de route, de verzorgingsposten, de EHBO en extra waterpunten aangepast zijn op de honden. Ook zijn er gele zones ingericht voor de honden die ruimte nodig hebben. Er zijn zelfs dogwatchers aanwezig.

Een afschuwelijk jaar 

De 30-jarige Shelley Schoemaker heeft een afschuwelijk jaar achter de rug. Op 4 juni overleed haar vader Jan Schoemaker op 59-jarige leeftijd na een ziekbed van een jaar aan slokdarmkanker. Een jaar lang leefden Shelley en haar familie tussen hoop en vrees. Na chemo en bestralingen in de zomer van 2018 zou hij in oktober een zware operatie krijgen, als deze operatie lukte zou er een grote kans zijn op herstel. Een week voor de operatie vonden de artsen echter uitzaaiingen in zijn lever en werd de operatie afgeblazen. In februari 2019 kreeg de familie nog een sprankje hoop: vader Jan zou in aanmerking komen voor immuuntherapie, maar het was helaas te laat. De vreselijke ziekte had hem ingehaald. Shelley voelde zich machteloos en besloot haar verdriet om te zetten in actie.

Sinds een aantal jaar loopt Shelly trails (hardlopen in de natuur op onverharde paden) met haar Australian shepherd genaamd Mack. Vaak vinden de trails plaats aan de andere kant van het land, bijvoorbeeld op de Veluwe. Het leek haar een goed idee om een trail te organiseren in onze omgeving en ze vond in Edwin van de Vegt en Maartje Putter-Mosselveld twee enthousiaste mede-organisatoren. "Mijn passie en het goede doel komen nu samen, daarbij krijgt de sport meer bekendheid in de regio en kan ik mensen van buitenaf onze mooie omgeving laten zien," vertelt Shelley enthousiast. Alles viel op zijn plek.

Inschrijven of doneren

De Natte Neuzen Trail, die wordt georganiseerd door Shelley, Edwin van de Vegt en Maartje Putter Mosselveld in samenwerking met canitrail.nl, bestaat uit verschillende routes (5km, 8km, 14km, 18km en 25km) en is niet alleen voor mensen met een hond: de trail is namelijk ook opengesteld voor de gewone trailer (hardloper). Wandelaars met of zonder hond mogen ook meedoen aan de 8 km en de 14 km.

U kunt inschrijven voor de Natte Neuzen trail via www.inschrijven.nl of doneren via deze link. 

Meer berichten