Logo uitkijkpost.nl
Foto: Debbie Winterberg
Castricum

"Wat een vreselijk mooi gebaar!"

  Human Interest

De schrik was groot toen Debbie Winterberg donderdag 4 juli ontdekte wat er met de fiets van haar 6-jarige zoontje was gebeurd. Al sinds het weekend ervoor was de fiets verdwenen, meegenomen. Totdat iemand op Prikbord Castricum meldde dat de fiets gevonden was. Er was echter weinig meer over van de ooit zo mooie blauwe fiets. 

"Zijn fiets is compleet verwoest!", liet Debbie op het Prikbord weten. "Ik ben heel verdrietig en woest! Dit kan ik toch niet laten zien aan mijn zoontje van 6? Welke idioten hebben dit gedaan? Er is gezien dat er kinderen op de Cralencroft op de fiets aan het rondrijden waren, zij hebben dat ook toegegeven. Die kinderen verklaarden echter dat zij de fiets niet zo toegetakeld hebben."

Na Debbies bericht op het Prikbord regende het reacties, veel mensen leefden met haar mee. Ook Frank de Bie van P&R Handelsonderneming in IJmuiden ging het aan het hart en besloot gratis een spiksplinternieuwe fiets aan te bieden. Debbie vertelde dat ze sprakeloos was. "Wat een vreselijk mooi gebaar!!"

Zaterdag 6 juli hebben ze de fiets opgehaald. Frank: "Hij was zo blij met zijn nieuwe fiets. Toen we zeiden dat de fiets van hem is, glunderde hij van oor tot oor. Prachtig om dat te zien en daar doen we het voor, voor die blijheid." Op weg naar huis vroeg Debbies zoontje aan haar: "Is dit echt mam?" 

Meer berichten