Logo uitkijkpost.nl
Team Nico fietst voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.
Team Nico fietst voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. (Foto: aangeleverd)
Akersloot

Team Nico doet mee aan 2bike4alzheimer

  Human Interest

In de Storeyclub in Akersloot wordt op zondag 30 juni een veiling gehouden, er is live muziek van de Magic Strings onder het genot van een hapje en een drankje, de kinderen worden vermaakt, en uiteraard kun je tijdens de veiling bieden op mooie kavels! Dit alles om geld in te zamelen voor de fietstocht van 'Team Nico' tegen Alzheimer.

Alzheimer, dementie, we krijgen er allemaal wel eens mee te maken, je buurman, je oude opa en dan je vader en wie is de volgende? Zo overkwam het ook de familie de Groot. Man, vader en opa, Nico, weet het allemaal niet meer. Niet meer vissen of even pa voor een klusje vragen.

Ruim 270.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar een half miljoen. Daarom fietst, Team Nico, op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 de unieke fietstocht 2bike4alzheimer. Hiermee willen zij zoveel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek - want helaas is genezing nog niet mogelijk.

Tijdens dit sportieve evenement fietsen teams bestaande uit 4 tot 12 personen binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft. Door 's nachts te fietsen ervaren deelnemers wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De route van de vijf etappes vormen samen op de kaart een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie.

Het ingezamelde bedrag gaat naar onderzoeken die Alzheimer Nederland financiert. Er is veel onderzoek nodig naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit geeft steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie.

Team Nico hoopt jullie allemaal te zien op 30 juni in de Storeyclub in Akersloot, van 15.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten