Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Castricum

Clusius zamelt recordaantal doppen in voor KNGF Geleidehonden

  Human Interest

Het Go Greenteam van het Clusius College Castricum heeft een record gevestigd. Het team verzamelt in de school, met bijdragen van ouders, verzorgers en buurtbewoners, al een paar jaar plastic doppen in ten  behoeve van het KNGF, het opleidingsinstituut voor geleidehonden. Met de opbrengst van gerecyclede doppen kunnen honden worden opgeleid. En hergebruikte doppen zijn ook nog eens beter voor het milieu.

Het is tijd voor de halfjaarlijkse tussenstand...en wat blijkt: het Clusius College Castricum heeft de afgelopen 6 maanden 246.2 kilo doppen ingezameld. Dit is (bijna) een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar om deze tijd!

De doppen worden naar een inzamelingspunt gebracht bij Dagbesteding 's Heeren Loo in Julianadorp. Hier worden de doppen uitgezocht en geselecteerd voor recycling. Er zijn een heleboel verschillende soorten doppen in omloop. Niet alle doppen kunnen worden gerecycled.

Als u ook doppen wilt sparen, dan kunt u deze inleveren in de doppenbak in de hal van het Clusius College Castricum aan de Oranjelaan 2a.

U kunt allerlei doppen van hard plastic sparen: van mineraalwater- en frisdrankflessen tot doppen van fruitsappakken en sportdrankjes. Of denk aan deksels van potten pindakaas of chocopasta. Meer informatie over de richtlijnen voor het sparen is te vinden op de website; geleidehond.nl/ doppen. Levert u de doppen alstublieft schoon en droog in. Graag de doppen vrij van andere materialen en los in de container deponeren. Dus niet in meerdere kleine zakjes. (Plastic) zakjes, lipjes van metaal of karton of een rubberen rand in of aan de dop vervuilen het recycleproces. Wilt u deze verwijderen?

Kijk voor meer informatie op: www.geleidehond.nl.
 

Meer berichten