Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Jager
Regio

Help de voedselbank met uw Douwe Egberts punten

  Human Interest

Het is dit jaar het zesde jaar van het gezamenlijke initiatief: Douwe Egberts, Lionsclubs en Voedselbanken Nederland komen samen in actie om zoveel mogelijk pakken koffie voor de klanten van de voedselbanken in te zamelen. Tot 31 december kunt u uw waardepunten inleveren in de opvallende inzamelboxen die o.a. bij veel supermarkten en winkels te vinden zijn in Heiloo, Limmen, Akersloot, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. Een volledige lijst van inzamelpunten zal later worden gepubliceerd.

De ingezamelde waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de Voedselbank. De vorige vier acties leverden in totaal ruim 8.400 pakken koffie op.

Ondanks de goed draaiende economie profiteert niet iedereen hiervan. Veel gezinnen leven onder de armoedegrens. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt een aantal van deze mensen in de regio met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe koffie bij. Een pak koffie is een klein gebaar, maar wordt zeker gewaardeerd.

Deel uw kopje koffie met iemand anders en geef uw D.E. waardepunten een tweede leven door ze aan de Voedselbank te geven. Ook kunt u uw punten opsturen naar de lokale voedselbank of Lions club. Meer info vindt u ook op de website van de Lionsclubs.
Contactpersonen voor deze actie: Kees Scharringa van Lions (06-24257451) en Jules Emmaneel van Voedselbank Alkmaar (06-51136158).

Meer berichten