Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Steunpunt Vrijwilligerswerk is voor diverse organisaties op zoek naar vrijwilligers

  Human Interest

Speel-o-theek Castricum zoekt vrijwilligers die eens per maand (op zaterdag) of eens in de drie weken (woensdagmiddag) meedraaien in de gezellige Speel-o-theek, sinds kort gevestigd in Geesterhage. Taken zijn het speelgoed dat uitgeleend en teruggebracht wordt controleren (natellen) en administratief afhandelen. Gezellig met kinderen en ouders omgaan in de speel-o-theek, eventueel helpen bij vragen. Na de inwerkperiode krijgt elke vrijwillig(st)er een eigen functie.

Wanneer iemand door omstandigheden zelf niet in staat meer is om vervoer te regelen en niet meer van het openbaar vervoer gebruik kan maken, dan is het fijn dat ouderen hulp kunnen vragen van een vrijwilliger van Welzijn Castricum. Op dit moment is er vraag naar meer vrijwilligers die met eigen auto personen naar activiteiten in de gemeente of naar het ziekenhuis willen brengen en halen. De vrijwilliger bepaalt zelf de inzetbaarheid.

De PR-groep van Werkgroep Oud Castricum draagt zorg voor naamsbekendheid van de stichting en levert artikelen of persberichten betreffende activiteiten van de werkgroep voor publicatie in de plaatselijke en regionale nieuwsmedia. Tevens houdt zij de website up-to-date. Er wordt op dit moment gezocht naar een nieuwe vrijwilliger die deze taak op zich wil nemen. Wie op een andere manier de werkgroep wil ondersteunen, wordt ook gevraagd te reageren.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Stichting Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter.

Meer berichten