Logo uitkijkpost.nl
spelende Noä, Fieke (Speel-o-theek Castricum) en Anneke (Rode Kruis Ziekenhuis)
spelende Noä, Fieke (Speel-o-theek Castricum) en Anneke (Rode Kruis Ziekenhuis) (Foto: aangeleverd)
Regio

Speelgoeddonatie aan kinderafdeling Rode Kruis Ziekenhuis

  Human Interest

"Er zijn géén leuke dingen aan een verhuizing dachten we toen we aan het 'verhuisproject' begonnen" vertelt Natalie van der Kolk, voorzitter Speelotheek Castricum. "Maar toch wel! We gingen naar een kleinere locatie met de speelotheek en we wisten dat we niet alles kwijt konden. Vier speelgoedkasten minder en ook een hele hoop speelgoed, inclusief bijna als ons buiten speelgoed moesten we verkopen."

"Als we nou contact zoeken met een kinderafdeling van een ziekenhuis bespraken we tijdens een bestuursvergadering". Collega Fieke Ruitenbeek wilde dat op haar nemen. Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk was dolblij met deze vraag. De Speelotheek wilde namelijk best veel speelgoed doneren. Fieke had contact met Anneke, een gedragsdeskundige bij het RKZ ziekenhuis. Een afspraak volgde om het speelgoed in ontvangst te nemen, het is verdeeld over de kinderafdeling en Noä ging er gelijk mee spelen. Fieke zegt: "Wat is het dan leuk om een nieuw thuis te geven aan speelgoed wat je weg moet doen. Ik had ook wat kinderzwerfboekjes meegenomen". "Ook het openbare kinderzwerfboek station van de speelotheek moest uitdunnen, van 2 boekenkasten naar 1. Dus we hebben ook heel wat kinderboekjes laten zwerven door Castricum" vertelt Natalie. Alle vrijwilligers waren er druk mee.

Vanaf september zit de Speelotheek in hun nieuwe plek in Nieuw Geesterhage, vlakbij het consultatiebureau en Stichting Welzijn. Kom gezellig een kijkje nemen op woensdagmiddag of zaterdagochtend in de speelotheek .Meer informatie over de speelotheek kunt u vinden op www.sotcastricum.nl

Meer berichten