Logo uitkijkpost.nl
Foto: Turn-Over op Facebook
Regio

Turn-Over genomineerd voor NHN Business Award

  Human Interest

Oud-speler van de Castricumse Rugbyclub (Cas RC) Joeri Peperkamp uit Egmond aan den Hoef, heeft in 2013 de Stichting Turn-Over opgericht. Deze stichting heeft tot doel om probleemjongeren te helpen bij een veilige terugkeer in de maatschappij en het helpen bij het vinden van passend werk. Sport speelt daarin een belangrijke rol (zij trainen o.a. bij Cas RC), net als scholing en cognitieve en sociaal-emotionele trainingen. Passie en plezier, discipline, kameraadschap, integriteit en respect, de principes uit de rugbysport, staan gedurende het gehele project centraal. Ruim 80% van de deelnemers stroomt uit naar een betaalde baan, gaat (terug) naar school of gaat een opleiding volgen.

Oprichter Joeri Peperkamp over Turn-Over:
'Respect is één van de basisnormen in de rugbysport. Een norm waar we ook in de Turn-Over programma's de nadruk op leggen. We werken samen met diverse (hulp)organisaties en proberen voor iedere jongere het onderste uit de kan te halen. Ons team bestaat uit begeleiders, die door hun ervaring in onder meer de jeugdzorg, de overtuiging hebben dat het anders kan en eigenlijk ook moet. Wij dagen onze deelnemers niet alleen mentaal uit, dat doen we ook fysiek. We stimuleren ze een normaal dag- en nachtritme aan te nemen, we leren ze gezond te eten, we leggen uit dat solliciteren zonder petje op toch wat beter overkomt en we geven ze de fysieke uitdaging die ze nodig hebben. Dit alles om de eigen verantwoordelijkheid en het incasseringsvermogen van de deelnemers te vergroten.'

Turn-Over is genomineerd in de categorie MKB klein bij de NHN Business Awards, waarbij gezocht wordt naar inspirerende ondernemers in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Op donderdag 29 november vindt de spannende finale plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Stemmen kan via deze link.

Lees ook: https://www.uitkijkpost.nl/nieuws/sport/24247/landelijke-aandacht-voor-project-turn-over-?redir.

Bronnen en meer informatie: www.turn-over.nl en de Facebookpagina van Turn-Over.

Meer berichten