Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Vrijwilligers gevraagd

  Human Interest

Steunpunt Vrijwilligerswerk is voor diverse organisaties op zoek naar vrijwilligers, dit keer voor een aantal van de projecten van de Stichting Welzijn Castricum zelf.

Stel, je bent hulpbehoevend en je kunt met wat hulp van anderen zelfstandig blijven wonen, dan ben je blij dat er vrijwilligers zijn die een helpende hand bieden. Bent u die persoon die af en toe nog wat tijd heeft om een medemens te helpen met een klusje, wat tuinwerk, samen met de aanvrager boodschappen doen of iemand wil vervoeren naar sociale activiteiten in het dorp. In overleg met de coördinator van het betreffende project, geeft men aan waar voor, hoe veel en hoe vaak gebeld kan worden.

Het maatjesproject Samen 2 is een project om de eenzaamheid te bestrijden. Een vrijwilliger van het project gaat gedurende een bepaalde periode, eenmaal per twee weken bij iemand langs voor een goed gesprek of een gezamenlijke activiteit. Ook hier wordt gekeken naar de eigen mogelijkheden om zo een passende match te maken.

Voor de ondersteuning van anderstaligen worden nog enthousiaste vrijwilligers gezocht die mensen willen helpen met fietsen, de taal of de administratie.

De ontmoetingsgroep voor slechthorenden die elke derde donderdag van de maand bij elkaar komt, staat te springen om een gastvrouw. Het ophalen van de sleutel, het openen en sluiten van het gebouw zijn, naast het zetten van koffie, thee en het gebruiksklaar maken van de ruimte, taken die bij deze functie horen. De groep bestaat uit gemiddeld 10-15 deelnemers die ervaringen uitwisselen. Het sociale aspect van de groep is erg belangrijk, maar ook worden er regelmatig thema's op het gebied van slechthorendheid verzorgd. Ervaring of interesse in slechthorendheid zijn een pre, maar geen vereiste.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Stichting Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter.

Meer berichten