Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

Leven na een ernstig ongeluk

  Human Interest

Monique van den Hoed geeft u op donderdag 13 september in de bibliotheek in Castricum een inkijkje in haar leven. In 1995 kreeg zij een zeer ernstig ongeluk waar ze hersenletsel aan overhield. Er volgde een lange weg van revalideren. Monique heeft haar verhaal en ervaringen vastgelegd in het boek De wandelende fruitmand.

"Nog net niet overspannen liep ik op de zebra te denken aan welke cliënten ik vandaag zou gaan zien en welke ik klaar moest maken voor de overdracht voor de vakantie. Een bus heb ik nooit gezien. De buschauffeur heeft mij ook nooit gezien, althans: te laat. Deze heftige confrontatie vond plaats in 1995. Ik was hersendood in coma. Na ruim 7 weken ontwaakte ik als een baby. Letterlijk blubberend in een rolstoel in een luier. In een revalidatiekliniek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel moest ik revalideren tot volwassene. Alles opnieuw leren dus. Leren praten, leren lopen en .... zindelijk worden! Jawel, inclusief potjestraining. Ik kan wel stellen dat ik nog elke dag leef met de gevolgen hiervan." Monique van den Hoed is opgegroeid in Haarlem in een gezin met nog een zus. Later woonde zij met haar partner in Noord-Holland en was ze werkzaam als maatschappelijk werkster in Amsterdam. In haar vrije tijd reed zij paard, zat bij een koor en had met een vriendin een leesgroep opgezet. In De wandelende fruitmand beschrijft Monique haar proces van ziek zijn naar beter worden en hoe ze het leven in een instelling beleefd heeft.

U bent van harte welkom op donderdag 13 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is € 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl, via de agenda of bij de klantenservice in één van de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard (u betaalt met pin).

Meer berichten