Logo uitkijkpost.nl
Loco-burgemeester Falgun Binnendijk overhandigde het echtpaar Beentjes-Beentjes hun trouwakte
Loco-burgemeester Falgun Binnendijk overhandigde het echtpaar Beentjes-Beentjes hun trouwakte (Foto: Monique de Jager)
Castricum

“Je moet gewoon alles zeggen!”

  Human Interest

Op maandag 27 augustus bracht loco-burgemeester Falgun Binnendijk een bezoekje aan het echtpaar Beentjes-Beentjes, die op 18 augustus 60 jaar getrouwd waren. Ria (86) en Jan (85) zijn op 18 augustus 1958 getrouwd in het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat, het toenmalige gemeentehuis van Castricum. Het kerkelijke huwelijk is later voltrokken in de katholieke kerk van Beverwijk.

Jan is geboren aan het Schoutenbosch in Castricum en woonde daar tot aan de Tweede Wereldoorlog. Daarna in verband met de evacuatie in Uitgeest en Wormer. Na de oorlog keerde het gezin terug naar het Schoutenbosch. Ria werd geboren in Velsen en het gezin verhuisde toen zij vijf jaar oud was naar Beverwijk, waar ze opgroeide. Ze leerden elkaar kennen tijdens de dansles in de 'Rustende Jager'. "Er was een jongeman, die me wel naar huis wilde brengen, maar ik kreeg niets van hem te drinken" zei Ria. "En toen kwam hij", wijzend naar haar man "en van hem kreeg ik wel wat te drinken, dus dat zat wel goed". Wat beiden betreft was het liefde op het eerste gezicht.

Na hun huwelijk heeft het stel bij diverse mensen ingewoond. "We kregen geen kinderen en we moesten toen erg lang op een eigen woning wachten", zegt Ria. Uiteindelijk kregen ze na 12 jaar een eigen woning aan de Poelven, waar ze tot 2002 hebben gewoond. Nu wonen ze al weer 16 jaar met veel plezier in hun huisje aan het Hélène Mercierhof. "Het is een rustig buurtje en iedereen kent elkaar" voegt Jan er aan toe.

Jan werkte bij Gieterij de Nijverheid en later tot zijn pensioen bij Van Gelder Papierfabriek. Ria werkte als schoonmaakster bij Duin en Bosch en later bij het Bonhoeffer College. In zijn vrije tijd ging Jan biljarten bij 't Stetje en speelt hij nog steeds koersbal. Ria houdt van autorijden en zij fietste ook altijd graag.

Goede eigenschappen noemen van elkaar vinden ze moeilijk. "Wat vinden we zo leuk aan elkaar?", vraagt Jan. "Nou, ze is altijd heel lief geweest". Met een grote glimlach geeft hij het woord aan zijn vrouw. "Hij is heel goeiig". En op de vraag hoe ze het zo lang met elkaar hebben uitgehouden antwoordt Ria: "Je moet gewoon alles tegen elkaar zeggen! Ook als het je niet aanstaat, dat moet gewoon kunnen!"

Tekst: Erika Dekker-de Groot

Meer berichten