Logo uitkijkpost.nl
De plantenmarkt van het Clusius College Castricum was dit jaar een groot succes er werd flink verkocht en dus kon er een flink geldbedrag overhandigd worden
De plantenmarkt van het Clusius College Castricum was dit jaar een groot succes er werd flink verkocht en dus kon er een flink geldbedrag overhandigd worden (Foto: aangeleverd)
Castricum

Duizend euro van Clusius plantenmarkt naar Stichting Hidde

  Human Interest

Op donderdag 24 mei was er op het Clusius College Castricum een feestelijk moment waarop Clusiusleerlingen een cheque ter waarde van 1000 euro aan Hidde Nouwen van Stichting Hidde overhandigden.

De leerlingen van praktijkgroep 3KK21 van het Clusius College Castricum hebben een paar weken geleden een plantenmarkt georganiseerd waarbij de winst naar de stichting Hidde zou gaan. Stichting Hidde is opgericht naar de wens van Hidde om iets te doen voor zijn lotgenoten, zieke kinderen met kanker.

Hidde heeft CNL leukemie gehad en is hier middels een stamceltransplantatie aan geholpen. Na meerdere complicaties gaat het nu goed met hem. Hidde heeft de leukemie succesvol bestreden. Hidde gaf in de zomer van 2016 aan dat hij graag iets wilde doen voor andere zieke kinderen met kanker zoals hij; hiermee plantte hij een zaadje dat inmiddels is uitgegroeid tot een mooi initiatief:

Stichting Hidde maakt het voor gezinnen met een ernstig ziek kind mogelijk om een week in een ruim chalet vakantie te vieren. Het chalet is voor zes personen, is rolstoel toegankelijk en van alle gemakken voorzien. Huisdieren zijn welkom. Momenteel wordt er een tweede chalet gebouwd en is het streven van Hidde om in elke provincie een Hiddehuis te hebben, omdat Hidde als geen ander weet hoe fijn het is als je even 'gewoon' kunt spelen en even geen patiënt bent.

Het Clusius College Castricum draagt Hidde en zijn stichting een warm hart toe. Hidde's broer is een leerling van het Clusius Castricum, daardoor hebben de leerlingen dit doel uitgekozen om de winst aan te schenken.

Voor meer info over de stichting Hidde : www.stichtinghidde.nl

Meer berichten