Logo uitkijkpost.nl
Zelf grote bellen blazen...
Zelf grote bellen blazen...
Castricum

Zet Castricum op de kaart tijdens Buitenspeeldag!

  Human Interest

Jantje Beton en Nickelodeon willen van Nederland één grote speelplek maken. Op woensdag 13 juni staat de 11e Buitenspeeldag voor de deur. In het hele land hebben al meer dan 605 scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders, gemeenten en kinderen een activiteit aangemeld. Tot op dit moment zijn er nog geen activiteiten aangemeld in Castricum. Daar kan natuurlijk nog verandering in komen. Help mee deze 11e editie tot een nog groter succes te maken. Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl .

Nog geen inspiratie?
In Noord-Holland worden al 87 activiteiten georganiseerd. Zo is er in Schoorl een prutrace voor kinderen, door weilanden en slootjes. Bij de finish worden de deelnemers schoongespoten door de Brandweer. Daarnaast is in Amsterdam het hoofdevenement van de Buitenspeeldag, georganiseerd door Nickelodeon. Hier kan je lekker voetballen, losgaan op een van de springkussens, de leukste moves leren met de dansworkshop, geweldige prijzen winnen en nog veel meer! Een leuke spelletjesmiddag, stormbaan, oud-Hollandse spelletjes er is natuurlijk van alles te bedenken. 

Kinderen vinden buitenspelen nog steeds het allerleukste!
Buitenspelen is vandaag de dag nog steeds niet vanzelfsprekend. Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen. Ondanks dat zij aangeven zich vrolijk en blij te voelen nadat zij een tijdje buiten hebben gespeeld (75%). Daarnaast geven kinderen aan dat zij buitenspelen één van de leukste vrijetijdsbestedingen vinden, maar toch vaker binnen dan buiten spelen. Genoeg reden om daar wat aan te doen! 

Organiseer een Buitenspeeldag!
Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een knikkertoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, bouw hutten of ga stoepranden. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen kan meedoen. Meld nu je Buitenspeeldag aan en ontvang een gratis 'Stop nooit met spelen' spandoek! Aanmelden kan tot 13 juni via www.buitenspeeldag.nl

Jantje Beton en Nickelodeon
Juist in deze tijd is spelen nog steeds van groot belang. Spelen is niet alleen het belangrijkste onderdeel van een gezond leven, het is ook nog eens het leukste. Daarom zegt Jantje Beton… STOP NOOIT MET SPELEN! Jantje Beton zet zich al 50 jaar in voor spelen door het creëren van speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Ook kindertelevisiezender Nickelodeon vindt het belangrijk dat kinderen buitenspelen en gaat elk jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag. Daarom zetten wij ons ook dit jaar weer samen in om heel Nederland buiten te laten spelen op de Buitenspeeldag.

Meer berichten