Logo uitkijkpost.nl
Foto: Marije Smit
Castricum

Helmgras-leerlingen rennen enorm bedrag bij elkaar

  Human Interest

Afgelopen donderdag 29 maart hebben alle leerlingen van basisschool Helmgras zich volop ingezet voor het goede doel: Roparun. Zij renden rondjes om de school; via een vrolijke Fransman, een zak Belgische friet, een Hollands meisje, naar de finish waar de blauwe mascottevogel van Roparun stond. Net als het hardloopteam Keep on Running hebben de leerlingen dus via Frankrijk en België naar Nederland gerend. Het hele schoolteam van basisschool Helmgras was enthousiast en alle klassen hebben zich volop ingezet voor deze Mini Sponsorloop. Met een geweldig resultaat!

Aan het eind van de dag werd de cheque met het enorme bedrag van 6.509,18 euro aan team Keep on Running voor Roparun uitgereikt.

Het idee en de organisatie van deze run komt bij team 130 Keep on Running voor Stichting Roparun vandaan. Dit enthousiaste en sportieve team gaat van 19 t/m 21 mei van Parijs naar Rotterdam rennen, voor het goede doel: samen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Al het geld dat door team Smit&Partners Keep on Running wordt opgehaald gaat naar Stichting Roparun. Het geld wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die een bijdrage leveren aan het motto van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Meer weten? Lees verder op www.keeponrunning.info.

Tekst en foto: Marije Smit

Meer berichten