Logo uitkijkpost.nl
Sponsortocht op wieltjes
Sponsortocht op wieltjes (Foto: Aangeleverd)
Castricum

Montessorischool zet zich weer in voor UNICEF

  Human Interest

Montessorischool Castricum houdt hun jaarlijkse Unicefdag op woensdag 28 maart: sponsortocht op wieltjes en markt met spelletjes, spulletjes, hapjes en sapjes.

Voor de 43e keer zamelen de kinderen van de Montessorischool Castricum geld in voor de kinderen van UNICEF. Vorig jaar haalde de school met deze jaarlijkse actie ruim €7000,- op. Er wordt door de kinderen hard gewerkt om sponsoren te werven voor hun sponsortocht op wieltjes: van loopfietsjes tot skates, hoe meer rondjes de kinderen op hun wieltjes maken hoe beter! Elk jaar gaat het er fanatiek aan toe. Met hoogrode konen komen de kinderen na al die rondjes de school weer in. Ze blazen even uit en bouwen dan snel hun kraampjes op voor de Unicefmarkt in de school. Daar verheugen ze zich al op: "Verkopen vind ik leuk. Dan zeg je: 'goedemorgen, wat kan ik voor u doen' en dan met wisselgeld en zo," zegt een leerling uit groep 8. Een jongen uit groep 6 zegt: We hadden een keer met de klas appelmoes gemaakt om te verkopen. Toen was ik nog kleuter. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst een appel doormidden hakte. Nu heb ik zin om zelf dingen te gaan kopen. In de grabbelton heb ik een keer een dvd gegrabbeld.'

Woensdag 28 maart start de sponsortocht om 8:45 uur vanuit de school aan de Koekoeksbloem 55 te Castricum. Aanmoedigen is van harte aanbevolen. De Unicefmarkt is die dag van 10:00 -11:30 uur in de school. Koffie, thee, zelfgebakken taarten, koek en cake is verkrijgbaar in de 'theetuin' in de school. U kunt blikgooien, uw nagels laten lakken of een tomatenplant kopen. Ook zijn er volop tweedehands boeken te koop op de Unicefmarkt. Ouders, grootouders, buurtbewoners en andere belangstellenden zijn allemaal van harte welkom. Ze hopen weer een mooi bedrag in te zamelen!

Bron en foto: Montessorischool Castricum

Meer berichten