Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

Maatje worden?

  Human Interest

'Maatjes' is een verzamelbegrip voor vrijwilligers die één-op-een gekoppeld worden aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een maatje nodig heeft. Het kan gaan om het bieden van emotionele steun, maar ook om hulp bij zelfstandig wonen, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten of gewoon eens naar buiten kunnen.

Een voorbeeld is een man met een lichamelijke beperking die in een elektrische rolstoel zit, woonachtig in een woonvorm van Odion, locatie de Boogaert die op zoek is naar een gezelligheidsmaatje. Ook zoekt men naar maatjes om senioren te begeleiden tijdens dagjes uit, een jongen uit Syrië zoekt meer aansluiting bij jongeren in Castricum, een bewoonster van het RIBW zoekt iemand om mee te wandelen, en zo zijn er nog veel meer maatjes nodig.

Op de site http://www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/vacatures/maatjes/ vind u een overzicht van alle organisaties die een vraag hebben voor een maatje voor hun cliënten.

Wilt u weten waar hulp nodig is, maak dan vrijblijvend een afspraak met een van de intakemedewerkers van het Steunpunt Vrijwilligerswerk, Geesterduinweg 5, in Castricum of bel naar 0251 – 65 65 62.

Bron en foto: Steunpunt vrijwilligerswerk, onderdeel van Welzijn Castricum

Meer berichten