Logo uitkijkpost.nl
Foto: Nico Lute
Castricum

Welzijn Castricum zoekt taalcoaches en voorlezers

  Human Interest

Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken en verstaan. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Taalcursussen zijn er genoeg, maar veel deelnemers kennen vaak te weinig Nederlanders waarmee ze onze taal kunnen oefenen. Daarom biedt SamenSpraak anderstaligen de mogelijkheid om op een informele, gezellige manier Nederlands spreken te oefenen. Gewoon thuis, tijdens een wandeling of een bezoekje aan de bieb. Mensen die één tot twee uurtjes in de week met een anderstalige willen praten over alledaagse onderwerpen, of hen willen helpen bij het behalen van het inburgeringsexamen, zijn van harte welkom. Een belangrijke meerwaarde van dit project is dat men elkaars cultuur beter leert kennen.

Ook voorleesvrijwilligers kunnen zich melden. Zij gaan wekelijks langs bij een gezin met een kind dat moeite heeft met de Nederlandse taal. Door interactief voor te lezen wordt de taalontwikkeling geprikkeld en de woordenschat vergroot.

Op dit moment zijn via Welzijn Castricum al vele vrijwilligers ingeschakeld voor dit zinvolle vrijwilligerswerk, met als grote voordeel dat de werkzaamheden aangepast kunnen worden aan de eigen agenda. Tijdstip, locatie en frequentie van de ondersteuning worden door de vrijwilliger en de deelnemer onderling geregeld. Welzijn Castricum biedt deskundigheidsbevordering en begeleiding.

Wie belangstelling heeft vrijwilliger te worden kan contact opnemen met Welzijn Castricum, tel. 0251-656562 of mailen naar vcc@welzijncastricum.nl. Men kan ook een kijkje nemen op de website www.welzijncastricum.nl

Bron: Welzijn Castricum

Meer berichten