Burgemeester Toon Mans feliciteert Fons en Gré Kok.
Burgemeester Toon Mans feliciteert Fons en Gré Kok. Foto: STiP Fotografie

Zij trouwden in Nieuw-Zeeland

Human Interest Akersloot

AKERSLOOT/HEEMSKERK - Op 21 december 1957 traden Fons Kok (83 jaar) en Gré Kok-Veldman (86 jaar) in Nieuw-Zeeland in het huwelijk. Reden voor burgemeester Toon Mans om bij dit echtpaar langs te gaan om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksfeest.

Fons, geboren in Anderlecht (België), verhuisde al vroeg in zijn leven met zijn ouders naar Amsterdam. Hij is zijn hele leven zeefdrukker geweest. Zowel in Nieuw-Zeeland als in Nederland. Gré kwam in Haarlem ter wereld en woonde een tijd lang met haar ouders op een woonboot in het Spaarne. Zij heeft voor haar huwelijk als costumier gewerkt. Ook is zij werkzaam geweest als hulp in de huishouding. De twee hebben elkaar ontmoet bij een weekendje weg in een jeugdherberg.

Op 21 december 1957 was het zover. In het verre Nieuw-Zeeland gaven Fons en Gré elkaar het jawoord. In Auckland stonden zij tegenover de trouwambtenaar om elkaar eeuwig trouw te beloven. En trouw zijn ze zeker aan elkaar. Door de gezondheid van Gré kunnen zij niet meer samen in Akersloot wonen en is Gré een half jaar geleden verhuisd naar ViVa! Zorggroep Heemswijk. Iedere dag gaat Fons met de taxi naar haar toe om zoveel mogelijk bij haar te zijn. Zo ook op hun diamanten huwelijksdag. Alleen niet met de taxi maar met een limousine. Als een prins in een witte limousine kwam Fons, keurig in pak, aan bij het verzorgingshuis waar Gré hem aan het einde van de rode loper opwachtte met een bruidsboeket in haar handen. Bij het zien van zoveel liefde voor elkaar pinkte menig familielid en personeelslid (van het verzorgingshuis) een traantje weg.

Binnenkort volgt er een etentje samen met de zeven kinderen, elf kleinkinderen en zes (de zevende is op komst) achterkleinkinderen van het echtpaar.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Fons kwam in een limousine aan bij ViVa! Zorggroep Heemswijk waar Gré verblijft.