Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Jac. P. Thijsse College kijkt door een paarse bril

  Human Interest

Op vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag: een dag om te laten zien dat je solidair bent met en open staat voor seksuele diversiteit. Het Jac. P. Thijsse College vindt het belangrijk dat leerlingen een open en respectvolle houding hebben en doet daarom dus ook mee aan Paarse Vrijdag. Het is de zevende editie van Paarse Vrijdag en in Nederland doen er ongeveer 170 scholen mee. Het idee komt uit de Verenigde Staten, nadat daar in korte tijd veel homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren zelfmoord hadden gepleegd.

Iedereen, leerlingen én docenten, is opgeroepen om paarse kleding te dragen om aandacht aan deze dag te besteden. Alle tweede klassen krijgen een gastles van de organisatie IFMSA-NL (International Federation of Medical Student's Associations'). Deze organisatie zet zich in voor thema's als seksualiteit, discriminatie en vooroordelen. De voorlichters van IFMSA-NL gaan openhartig met de leerlingen in gesprek. Ook in de brugklas wordt aandacht besteed aan Paarse Vrijdag door middel van een lesbrief over seksuele diversiteit. In de vierde klassen wordt de 'Paarse Vrijdag Krant' uitgedeeld en besproken door de mentoren. 

Het schoolgebouw van het Jac. P. Thijsse College zal op 8 december in Paarse Vrijdag stijl worden versierd, inclusief een regenboog kraampje waar iedereen die paars draagt gratis paarse limonade en regenboogsnoep krijgt. Natuurlijk is er ook een poging om in het 'JPT Book of Records' te komen door zoveel mogelijk in paars geklede mensen op één foto te krijgen.

Bron: Jac. P. Thijsse College

Foto: www.pexels.com

Meer berichten