Logo uitkijkpost.nl
Foto: Welzijn Castricum op Facebook
Castricum

Kunstlessen voor mensen met dementie

  Human Interest

Toonbeeld start in samenwerking met Welzijn Castricum twee cursussen voor mensen met dementie en beginnende dementie. Een cursus waarin de deelnemers actief aan de slag gaan met Kunst kijken en maken én een cursus waarin de deelnemers fijn samen gaan zingen.

'Kunst maakt gelukkig' is de beweegreden van Afke Spaargaren om kunstlessen te organiseren voor mensen met dementie. Het Museum voor Moderne Kunst in New York is er mee begonnen, Afke zag het in het Stedelijk Museum in Amsterdam en voert het nu op eigen wijze uit op diverse locaties in de omgeving van IJmuiden.

De zangbijeenkomsten starten op donderdag 14 december om 15.30 uur in de foyer van Geesterhage en worden daarna om de week gehouden. De Kunstlessen zijn wekelijks en gaan van start op 15 januari 2018 van 14.00 tot 16.00 uur in het tekenatelier van Toonbeeld.

Aanmelden kan via http://www.toonbeeld.tv/speciale-doelgroepen of tijdens kantooruren bij de administratie van Toonbeeld, in Geesterhage aan de Geesterduinweg 5 te Castricum, telefoon: 0251 65 90 12.

In samenspraak met Welzijn Castricum kan worden geassisteerd met vervoer door 3 werkdagen vooraf telefonisch contact op te nemen.

Bron en foto: Welzijn Castricum op Facebook

Meer berichten