} Logo uitkijkpost.nl
Anette Zeeman van Thuisbij Limmen en Jan Baaij, deelnemer Uitgeest
Anette Zeeman van Thuisbij Limmen en Jan Baaij, deelnemer Uitgeest (Foto: Anette Zeeman)
Limmen

Dagbesteding Thuisbij Limmen opent haar deuren op 14 oktober

  Human Interest

Na een jaar voorbereiding kunnen eindelijk de eerste zorgvragers welkom worden geheten. Er is veel werk verzet en van alles geregeld, met een prachtig eindresultaat. Betrokken Limmenezen, vrienden en familie hebben geholpen met de inrichting van de dagbesteding aan de Schoolweg 15 in Limmen. Een kwast en veel creativiteit heeft wonderen verricht.

Het doel; ouderen met geheugenproblemen of dementie helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Heeft u behoefte aan gezelligheid, houdt u van lekker eten, bent u creatief of speelt u graag een potje klaverjas? Ervaar dan de huiselijke sfeer bij dagbesteding Thuisbij Limmen, waar niets moet en alles kan. Om goed in te kunnen spelen op ieders persoonlijke zorgbehoefte staat Thuisbij Limmen in nauw contact met de mantelzorgers.

Indien gewenst kan worden gezorgd voor persoonlijke begeleiding bij het ophalen en thuis brengen van een zorgvrager en zonodig rijden de vaste vrijwilligers met de Thuisbij auto voor. De dag start met een kop koffie of thee en dan wordt er bedacht wat er die dag kan worden gedaan. De belangrijkste activiteit van de dag is het samen bereiden en eten van een verse warme maaltijd. Wat staat deze week op de menukaart? En na het eten een leuke activiteit? Of toch even uitrusten in één van de relaxfauteuils naast een gezellig knapperend haardvuur.

Er is nog genoeg te doen in en om de woning van de dagbesteding. Denk aan het ontwerpen van een pluk- of groentetuin, de bouw van een kippenhok, de entree in de achtertuin of de opslag van het haardhout.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van dagbesteding Thuisbij Limmen op zaterdag 14 oktober aanstaande tussen 10.00 en 16.00 uur. Om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats.

Adres: Thuisbij Limmen, Schoolweg 15 of ga voor informatie naar www.thuisbij.eu

Loop je warm voor dit prachtige initiatief en wil je graag helpen? Thuisbij Limmen zoekt vrijwilligers voor het vervoer, het bereiden van een warme maaltijd of het begeleiden van een activiteit. Het Thuisbij team van zorgprofessionals en vrijwilligers biedt ouderen met geheugenproblemen en dementie de persoonlijke aandacht die zo gewenst is.

Bron en foto: Thuisbij Limmen

Meer berichten