} Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Vrijwilligers Bedankt!

  Human Interest

Inwoners van onze gemeente die actief zijn als vrijwilliger krijgen van 4 t/m 12 november een bedankje voor hun werk. De lokale vrijwilligers- en welzijnsorganisatie Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum organiseert samen met de gemeente tal van gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen onder het motto 'Vrijwilligers Bedankt!'. Variërend van wandelingen, sport en spel tot kookworkshops en filmvoorstellingen. De inschrijving daarvoor is geopend.

De actie is een 'dankjewel' voor al het werk dat vrijwilligers verzetten en waarvan inwoners in onze gemeente profiteren. Op de website www.vrijwilligers-bedankt.nl staat het complete overzicht van alle activiteiten. Vrijwilligers kunnen zich daar tot 31 oktober zelf inschrijven. 'Vrijwilligers Bedankt' wordt georganiseerd vanuit de overtuiging dat het vanzelfsprekend kan zijn om elkaar een handje te helpen.

Regionaal

Het is voor het derde jaar op rij dat er in zes gemeenten op een gelijke manier en in dezelfde periode activiteiten worden georganiseerd voor vrijwilligers. "We zijn enorm trots dat het weer gelukt is om vrijwilligers, organisaties en gemeenten met elkaar te verbinden. En dat met een fraai programma waaraan iedereen die zich vrijwilliger voelt kan deelnemen," aldus Jan Mesu, wethouder van de gemeente Bergen namens de samenwerkende gemeenten. "Tegelijkertijd willen we naast waardering natuurlijk ook andere inwoners inspireren om vrijwilliger te worden. Vrijwilligerswerk is niet alleen zinvol, maar ook ontzettend leuk." Om dat nog beter te faciliteren, is er onlangs ook de - digitale - Vrijwilligersacademie (www.vrijwilligersacademiebuch.nl) opgericht in de regio Bergen, Castricum, Uitgeest en Heiloo.

Bron: gemeente Castricum

Meer berichten