Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Castricum

Inloopochtend over eenzaamheid

  Human Interest

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen, zelf of bij een ander.
Op donderdag 28 september, van 11.00 tot 13.00 uur, is in de bibliotheek in Castricum een inloopochtend  georganiseerd met presentaties rond het thema Eenzaamheid.

Presentaties en persoonlijke verhalen

Tijdens deze ochtend vertelt Ingrid Wellen, van Stichting Welzijn en Sociaal team Castricum over de projecten die er zijn rondom ontmoeting en verbinding.
Greeth Heijne van Socius geeft informatie over de cursus ' Rust zonder roest'. Daarnaast zijn er persoonlijke verhalen van twee bezoekers die op wijkontmoetingen in Castricum of Limmen komen en een begeleider (vrijwilliger) van deze wijkontmoetingen. Van een cliënt die wordt bezocht door iemand van Samen2 en een vrijwilliger die werkt binnen het Samen2 project.
Een vrijwilliger die taalmaatje is bij een anderstalige vertelt hierover en een anderstalige geeft aan hoe het is hier in Nederland te zijn komen wonen.
Deze ochtend is georganiseerd in samenwerking met Stichting Welzijn en Sociaal team Castricum in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

U bent van harte welkom vanaf  11.00 uur op deze inloopochtend  in de bibliotheek in Castricum, Geesterduinweg 1.
De toegang is gratis.

Bron: Bibliotheek Kennemerwaard
 

Meer berichten