} Logo uitkijkpost.nl
Foto: Irene Zijlstra-Duin
Castricum

Burendag op 23 september

  Human Interest

Op zaterdag 23 september is het Burendag. In het hele land doen buurten mee aan deze dag waarop buren gezellig samen komen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Als je elkaar beter leert kennen is het bovendien makkelijker om lastige situaties te bespreken, misschien het geluid of overhangend groen... Samen een oplossing bedenken werkt dan!

Met Burendag wil het Oranje Fonds graag behulpzaam zijn om mensen dichter bij elkaar te brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om een Burendagplan te kunnen uitvoeren. Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt ontvangt bovendien een Burendag feestpakket. Kijk voor meer informatie op Burendag van het Oranje Fonds. Daar vindt u ook zaken als uitnodigingen, posters en handige tips voor de organisatie.

Bij Welzijn Castricum kunt u bovendien gratis het Buurtboxspel lenen. Met het Buurtboxspel kunnen buurtbewoners elkaar op een leuke manier (nog) beter leren kennen. Woont u in Castricum, Bakkum, Akersloot of Limmen en wilt u persoonlijk advies over wat u in en met uw buurt kunt ondernemen, al of niet op burendag? Neem dan contact op met Welzijn Castricum, Geesterduinweg 5 in Castricum. Het mailadres is: info@welzijncastricum.nl en het telefoonnummer is 0251 65 65 62.

Bron: Stichting Welzijn Castricum

Meer berichten