} Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Informatieavond Stichting Gezelschapsdier

  Human Interest

Veel ouderen en alleenstaanden lopen het risico te vereenzamen. Een hond of kat geeft gezelschap en "aanspraak". Het verzorgen van een dier geeft ook voldoening. Bovendien dwingt een hondje tot dagelijks meerdere wandelingen bij het uitlaten. Toch zien veel ouderen af van een huisdier omdat ze bang zijn dat het dier in de erfenis komt.

Stichting Gezelschapsdier bemiddelt in gezelschapsdieren en zorgt ervoor dat bij langdurige opname in ziekenhuis of overlijden (van het "baasje") direct een oplossing wordt geboden voor door haar geplaatste dieren, zonder de familie daarmee te belasten. Het werkgebied van de stichting is grofweg van Wijk aan Zee tot Bergen.

Op deze informatieavond wordt onder andere uitleg gegeven over de doelstelling van de stichting, de werkwijze en de uitgangspunten, waaronder dieren worden geplaatst. Daarnaast hoort de stichting graag suggesties hoe de effectiviteit van de plaatsingen kan worden verhoogd. Hoe kunnen de ouderen de stichting beter vinden en hoe vindt zij sneller de geschikte dieren.

Deze informatieavond wordt gehouden op vrijdagavond 16 juni van 19:30 – 21:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).

Bron en foto: www.stichting-gezelschapsdier.nl

Meer berichten