Logo uitkijkpost.nl
Huis van Hilde.
Huis van Hilde. (Foto: aangeleverd)
Castricum

Huis van Hilde heropent

  Historie

CASTRICUM - Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum opent haar deuren voor publiek vanaf donderdag 17 juni. De openstelling volgt hierbij de versoepelingsroute van de Nederlandse overheid waarbij musea weer open mogen in juni. Het museum is vanaf 17 juni gratis voor museumkaarthouders.

Vernieuwd
Het museum heeft de tijdelijke sluiting aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren in de tentoonstellingsruimtes, waardoor bezoekers een hoop nieuws kunnen komen bekijken. Zo is er een gehele vleugel over de geschiedenis en archeologie uit de 17e eeuw toegevoegd aan de vaste tentoonstelling en staat er een spiksplinternieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Leven in Lagen’ over de mens in het Noord-Hollandse landschap. Ook de oudste dwarsfluit van Nederland is na de heropening te bewonderen in Huis van Hilde.

Vier dagen per week open
Huis van Hilde opent haar deuren op donderdag 17 juni en is dan elke week open van donderdag tot en met zondag. Openingstijden op deze dagen zijn van 11.00 - 17.00 uur. Ook DOK café, het museumcafé, is op deze dagen geopend. Lees ook: Kriebels en cappuccino’s met een vleugje historie.

Depot alleen op afspraak
Vanaf juni gaat overigens alleen het museale gedeelte van het gebouw weer open: het provinciaal depot van de provincie Noord-Holland en de kantoren zijn beperkt toegankelijk en alleen op afspraak.

Vooraf reserveren met tijdsloten
Bezoekers reserveren hun bezoek vooraf via de website van Huis van Hilde. Tickets zijn te boeken in tijdsloten per half uur. Het museum garandeert hiermee de veiligheid van de bezoekers. Betaling van de tickets kan in het museum per pin worden voldaan.

Gratis met Museumkaart
Huis van Hilde kreeg afgelopen oktober 2020 de museumstatus. Dat betekent dat het museum vanaf de heropening gratis is voor iedereen met een museumkaart. Lees ook: Huis van Hilde opgenomen in Museumregister Nederland.

Meer berichten