Afbeelding
Foto: aangeleverd
video

Oud-Castricum op YouTube

Historie Castricum

CASTRICUM - De Werkgroep Oud-Castricum heeft de laatste twee jaar gewerkt aan achttien korte films die informatie geven over het ontstaan van Castricums grondgebied in het Oer-IJ, de bewoningsgeschiedenis en het gevecht tegen zand en water. Ook andere onderwerpen als de dorpskerk, Kronenburg, Slag bij Castricum, de trein en trams, Tweede Wereldoorlog en de naam en groei van Castricum komen aan bod.

Zo zijn de oude informatieborden van de werkgroep in een nieuw jasje gestoken en kan iedereen de Castricumse en Bakkumse geschiedenis op YouTube beleven. Rino Zonneveld heeft de onderwerpen van een nieuwe toelichting voorzien en Henk Waal heeft deze professioneel gefilmd. De acteurs/vertellers zijn: Martin Blom, Gerrit Branderhorst, Bob van Eijk, John Heideman, Ernst Mooij en Hans van Weenen. In de toekomst zullen ook andere films van de werkgroep op dit YouTube-kanaal verschijnen.

Ga voor het bekijken van de filmpjes naar www.youtube.nl en typ in de zoekbalk: oud castricum. Klik op het groene logo of op de rode 'abonneren'-knop. Als koppeling voor Facebook, website en nieuwsbrief zie: www.youtube.com/user/oudcastricum.

Een van de films van De Werkgroep Oud-Castricum: 'De naam Castricum'