Ridders in gevecht
Ridders in gevecht Foto: Joyce Teunissen

Oktober feestmaand rond archeologie, ridders en kastelen

Historie Castricum

Oktober is een echte feestmaand in Huis van Hilde. Kinderen kunnen hun hart ophalen aan archeologie en zelf het vak van archeoloog leren tijdens de Nationale Archeologiedagen. Ook is er van alles te beleven rond 'ridders en kastelen', een schatkistroute, ridderplaatjes verzamelen, een ridderspektakel binnen en buiten en een feestweek in de herfstvakantie. Veel activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding.

Programma kinderactiviteiten

Nationale Archeologiedagen (zaterdag 12 en zondag 13 oktober)
Kom speuren als archeoloog in het ArcheoLab; neem vondsten in je hand, luister naar de archeoloog en ontdek wat het is.

Ga op zoek naar ridders en kastelen
In de nieuwe tentoonstelling vertellen vier ridders je alles over 'hun' kasteel en de meest bijzondere vondsten. Bekijk het echte zwaard en de sleutels van het kasteel. De tentoonstelling 'Op zoek naar ridders en kastelen' is van zaterdag 12 oktober tot en met zondag 5 januari 2020 te zien.

Ridderspektakel (zondag 20 oktober)
Ter ere van Hildes Verjaardag is er binnen en buiten één groot ridderspektakel waar je van alles kunt beleven, ontdekken en uitproberen. Acht ridders strijden tijdens een spectaculair voettoernooi. Ga kijken op de markt met middeleeuwse handelaren, ambachtslieden, straatventers en muzikanten. Volg een workshop zwaardvechten en proef de heerlijkste hapjes.

Herfstvakantie feestweek (zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober)
In de herfstvakantie is er een speciaal kinderprogramma; broodjes bakken, een workshop film maken. Er is een cursus zwaardvechten, en ponyrijden verkleed als ridder of jonkvrouw.