Logo uitkijkpost.nl
Voordat de kinderen zelf op zoek zijn gegaan naar verhalen, is Piet Blom in de klas komen vertellen over zijn oorlogservaringen. De kinderen hingen aan zijn lippen en de band die in korte tijd ontstond is op deze foto te zien.
Voordat de kinderen zelf op zoek zijn gegaan naar verhalen, is Piet Blom in de klas komen vertellen over zijn oorlogservaringen. De kinderen hingen aan zijn lippen en de band die in korte tijd ontstond is op deze foto te zien. (Foto: aangeleverd)
Castricum

'75 jaar vrij in Castricum', filmpjes door basisschoolleerlingen

  Historie

In het kader van het project '75 jaar vrij in Castricum' kan iedereen op maandag 15 april om 14.00 in de filmzaal van 'De Hoep' bewonderen hoe leerlingen van de Juliana van Stolbergschool zelf filmpjes hebben gemaakt over de Tweede Wereldoorlog. In groepjes van drie hebben de leerlingen iemand geïnterviewd die zelf kind was in de oorlog.

Wat op hun het meeste indruk heeft gemaakt is terug te zien in hun filmpjes die maximaal vijf minuten duren. Alle filmpjes samen vormen een voorstelling van ongeveer een uur. U bent zeer welkom, de kinderen ontvangen u graag!

Dit project wordt vervolgd; ook kinderen van de Visser 't Hooftschool en van Helmgras zullen dit soort filmpjes gaan leveren. Mocht u zich nog willen laten interviewen, meldt u aan via info@stichtingkist.nl of 06-16625571.

Meer berichten