Oude luchtfoto van het Duin en Bosch-terrein
Oude luchtfoto van het Duin en Bosch-terrein Foto: Werkgroep Oud-Castricum

Documentaire Van gesticht Duin en Bosch naar Landgoed Duin en Bosch te zien op C-TV

Historie Bakkum

Het Landgoed Duin en Bosch heeft in de afgelopen honderd jaar verschillende transformaties ondergaan. Over die transformaties en het leven op Duin en Bosch, een dorp in een dorp, maakte filmmaker Henk Waal een documentaire. De documentaire is vanaf woensdag 20 juni te zien op C-TV.

In 1909 kocht de provincie Noord-Holland het landgoed van een Duitse prinses. Er kwam een 'krankzinnigengesticht'. Er werd een heus 'dorp in een dorp' gevestigd, met alle voorzieningen: van een badhuis tot een kerk. De grote veranderingen die op het terrein speelden komen aan bod. De laatste jaren veranderde de zorg en dus ook het uiterlijk van het landgoed, wat nu Dijk en Duin heet.

Alle veranderingen zijn in beeld gebracht door filmmaker Henk Waal en presentator Peter van Eerden. De documentaire was eerder te zien in De Oude Keuken op het landgoed, maar komt vanaf woensdag ook voorbij op C-TV. De documentaire is vanaf dan twee weken lang te zien op C-TV, om 08:00 uur, 11:00 uur, 14:00 uur, 17:00 uur, 20:00 uur en 00:00 uur.

Via Ziggo is C-TV te zien op kanaal 41 in Castricum en Bakkum en op kanaal 46 in Limmen, Akersloot en De Woude. Via KPN is C-TV in de hele gemeente te zien op kanaalnummer 1459. U kunt de documentaire vanaf woensdag ook bekijken op de website van de omroep en op het YouTube-portal van Omroep Castricum.