Logo uitkijkpost.nl
Carel Barbiers doet voor hoe hij en zijn vriend in de straat stonden toen er opeens geschoten werd
Carel Barbiers doet voor hoe hij en zijn vriend in de straat stonden toen er opeens geschoten werd (Foto: P. van Vliet)
Castricum

Project '75 jaar vrij in Castricum' van start

  Historie

Op de Visser 't Hooftschool is groep 7 gestart met het project '75 jaar vrij in Castricum', dat betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog. Er wordt vooruit gelopen op 75 jaar bevrijding over drie jaar. Dit is een driejarig project.

De klas heeft Carel Barbiers op bezoek gehad. Carel is 88 jaar oud en kan zich nog goed herinneren hoe de oorlog zijn leven als kind op zijn kop zette. Twee uur lang vertelde hij erover en de klas hing aan zijn lippen. Van het verhaal van Carel Barbiers is een filmpje gemaakt van vijf minuten. Dit filmpje dient als voorbeeld voor hoe de leerlingen zelf ook een film van vijf minuten gaan maken na een interview met iemand die de Tweede Wereldoorlog aan den lijve heeft meegemaakt hier in Castricum. De door de leerlingen gemaakte filmpjes worden over twee maanden vertoond in de Corso bioscoop. Een spannend project voor de leerlingen van groep 7. Maar ze hebben er zin in en gaan er voor.

Hoewel de leerlingen zelf ook zoeken naar ouderen die zich nog goed kunnen herinneren hoe ze de oorlog hebben beleefd, kunt u zich als lezer ook aanmelden en wellicht komen er dan drie leerlingen langs om u te interviewen en te filmen. Aanmelden kan via E-mail: projectleider@stichtingkist.nl of tel.: 06 16625571.

Dit project wordt uitgevoerd onder leiding van Pauline van Vliet van Stichting Kist en is mogelijk gemaakt door de gemeente Castricum en het Vfonds.

Tekst: Pauline van Vliet

Meer berichten