Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

Donateursavond Oud-Castricum met lezing over het ontstaan van Castricum

  Historie

De donateursavond van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum wordt dit jaar gehouden op donderdag 23 november in theater Koningsduyn in Geesterhage. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Op het programma staat een lezing van Hans van Weenen, getiteld 'Oorsprong Castricum ontdekt.'

De werkgroep heeft in de afgelopen 50 jaar veel 'gespit' in archieven en gegraven in de oude bodem. Veel vragen werden daardoor al beantwoord, maar Van Weenen zal nu ingaan op enkele hoofdvragen zoals: Hoe en wanneer is het dorp ontstaan en waar komen de namen 'Bakkum' en 'Castricum' vandaan? Nieuw onderzoek daaromtrent heeft verrassende inzichten opgeleverd.

De toegang voor donateurs (en hun huisgenoten) is gratis op vertoon van de brief die zij in het 40e Jaarboek van de werkgroep hebben ontvangen. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom, waarvan een bijdrage van € 2,- wordt gevraagd. Ter plaatse donateur worden kan ook. Voor slechthorenden is een beperkt aantal plaatsen met ringleiding beschikbaar.

Meer informatie over de werkgroep is te vinden op www.oudcastricum.com.

Bron: Werkgroep Oud-Castricum

Meer berichten