Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

Lezing Archeologe Silke Lange

  Historie

In deze regio hebben de Romeinen rond het begin van de jaartelling jarenlang gebivakkeerd in havenforten, handel gedreven met de lokale bevolking en stevig gevochten tegen de West Friezen. Dat weten we allemaal zeker dankzij de vondsten van houten voorwerpen uit die tijd. In de natte bodem is het materiaal goed bewaard gebleven en kunnen wetenschappers de herkomst en het gebruik tot op de dag van vandaag nauwkeurig herleiden. Hoe dat in zijn werk gaat, komt archeologe Silke Lange op donderdagavond 2 november tijdens een lezing, getiteld 'Wat van ver komt….' vertellen in Huis van Hilde.

Onder de titel 'Hilde kan me nog meer vertellen' wordt door de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde een serie van acht lezingen georganiseerd. Voor de bijeenkomsten bestaat steeds veel belangstelling. De populariteit heeft te maken met de groeiende belangstelling voor regionale geschiedenis, maar houdt zeker ook verband met de kwaliteit van de sprekers. De organisatoren zorgen steeds voor bijeenkomsten met een verhaal van deskundigen die een autoriteit zijn in hun vakgebied. Silke Lange staat internationaal hoog aangeschreven, ze deed ook veel onderzoek in deze regio. Ze is in de BUCH adviseur op het gebied van archeologische monumenten zorg.

Kaarten voor de lezing zijn te koop via de website www.oer-ij.eu. De kosten voor een avond bedragen 10 euro (inclusief koffie). Vrienden van het Oer-IJ krijgen 10 procent korting. Alle informatie over het programma is te vinden op de website of bel voor vragen met Huis van Hilde: 023-5143247.

Bron en foto: Huis van Hilde

Meer berichten