Logo uitkijkpost.nl
In 1967 liep de Alkmaarderstraatweg dwars door het gebied dat nu Noordend is
In 1967 liep de Alkmaarderstraatweg dwars door het gebied dat nu Noordend is (Foto: Oud Castricum)
Castricum

Laatste buurtproject Oud-Castricum over Noordend

  Historie

De Werkgroep Oud-Castricum viert met het Buurtproject 'Castricum in 1967' haar 50-jarig jubileum. Iedere maand staat een andere buurt van Castricum of Bakkum centraal. Deze maand wordt Noordend als laatste buurt belicht tijdens een vertelbijeenkomst op dinsdagavond 17 oktober in de Visser 't Hooftschool. Ger Foeken, voormalig hoofd Ruimtelijke Ordening van de gemeente, vertelt en toont met beelden aan hoe de wijk is ontstaan, die bestaat uit de Bloemen- en Vogelbuurt.  Vervolgens is er gelegenheid om herinneringen op te halen uit de begintijd van deze wijk. 

Behalve over de totstandkoming van Noordend wil de werkgroep ook stil staan bij de rol van de televisie eind jaren zestig. Naar welke programma's keek u en welke rol had televisie toen?

Met de begintunes van Peyton Place, Farce Majeure en De Wrekers wordt uw geheugen opgefrist.

Alle buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de vertelbijeenkomst bij te wonen. Iedereen wordt ook uitgenodigd een foto van eind jaren zestig of begin jaren zeventig mee te nemen van het gebied dat later Noordend is geworden. Alle foto's worden op panelen op school opgehangen. U kunt foto's ook met toelichting, naam en telefoonnummer mailen naar: foto1967@oudcastricum.com. Wij hangen ze dan voor u op.

De vertelbijeenkomst op 17 oktober in de Visser 't Hooftschool aan de Kemphaan 17 begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). 

Bron: Stichting Werkgroep Oud-Castricum.

Meer berichten