Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Exposities Oud-Castricum voorlopig in Dorpsstraat

  Historie

CASTRICUM - De komende maanden vindt er een grote verandering plaats voor wat betreft de maandelijkse tentoonstellingen van de Werkgroep Oud-Castricum, die doorgaans op de eerste zondag van de maand in De Duynkant aan de Geversweg worden gehouden. In het kader van haar 50-jarig jubileum organiseert de werkgroep namelijk twee exposities in de Dorpstraat.

In de eerste plaats is dat vanaf 7 mei 'Vervaagd Agrarisch Verleden' in de boerderij van Twisk. Deze tentoonstelling laat zie hoe de boeren en tuinders uit Castricum en Bakkum in de tweede helft van de 20e eeuw verdwenen en Castricum van een agrarisch dorp een forensendorp werd. Dat betekende dat veel boerderijen werden gesloopt en weilanden veranderden in woonwijken. Ook geeft de tentoonstelling een indruk van het zware boerenleven en het leven op de tuinderijen. Dat varieert van koeien die met de hand gemolken werden tot handkarren volgeladen met aardbeien op weg naar de veiling.

'Vervaagd Agrarisch Verleden' wordt gehouden in de boerderij Dorpsstraat 11, waar in de dors ook een verzameling oude gereedschappen te zien is die eigenaar Twisk verzamelde. De openingstijden zijn vanaf zondag 7 mei elke zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, gedurende de maanden mei, juni, juli en augustus. De entree is gratis.

Op 20 mei start in het pand Dorpsstraat 7, waar Galerie Streetscape is gevestigd, een tweede expositie onder de naam 'Castricumse Streken', waarover tijdig informatie volgt via de media en de website www.oudcastricum.com.

In verband met deze tentoonstellingen vervallen de open dagen van Oud-Castricum vanaf 7 mei tot en met 6 augustus in De Duynkant en zijn er daar tot september ook geen exposities te bezichtigen. Het gebouw van de werkgroep is wel open op de gebruikelijke maandag- en woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur.

Meer berichten